"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 28 » Любляче серце вибачить…
13:34
Любляче серце вибачить…
Андрій Миколайович вже підходив до свого будинку, як мимоволі його погляд зупинився на дитячому майданчику. На гойдалці качалися дві сестрички із сусіднього під’їзду. Потім вони підбігли до дідуся й бабусі, які сиділи неподалік на лавочці та спостерігали за малечею: жінка витерла їм носики, а чоловік дав по цукерці. І діти знову помчали гратися.
Дідусь усміхнувся при зга¬дці про онуку. Коли Іринка при¬їздила до них із сусіднього міста на вихідні, вони разом проводили час: ходили у парк, каталися на «чортовому колесі», читали книжки, дивилися мультики. Дружина завжди пекла тістечка, щоб потішити онуку.
Враз у Андрія Миколайовича здавило у грудях і прийшов гострий біль від усвідомлення своєї самотності. Днями він поховав дружину і тепер залишився сам із своїм горем . Син покинув рідну домівку, сім’ю. Невістка через це і на похорон не приїхала.
Андрій Миколайович з Ольгою Іванівною не розуміли, чому син пішов до іншої, адже говорив, що його Марина – найкраща у світі. Вони ще студентами закохалися одне в одного. На останньому курсі одружилися, з нетерпінням чекали народження донечки.
У те, що у Миколи з’явилася інша, батьки не хотіли вірити. Розмови з сином ні до чого не приводили – мовляв, не ваше діло. Ольга Іванівна часто плакала і її серце не витримало…
Уже й ніч надворі, але не спалося. Думки змішувалися, а, заплющивши очі, бачив свою дружину й п’ятирічну Іринку…
Вранці його розбудив дзвінок у двері. Взувши капці, пішов відчиняти.
– Дідусю, дідусю! – весело прощебетала онучка, й кинулася в обійми дідуся. Поряд стояла невістка.
Зацілувавши Іринку, чоловік обійняв Марину і вона прямо на порозі, мов дитина, розпла¬калася. Дівчинка взяла їх за руки й повела у кімнату.
Першою розмову почав свекор:
– Ми дуже просили сина не робити дурниць, та він і слухати не став. Тепер і не дзвонить, а я у чотирьох стінах залишився сам. Дякую, що приїхали..
– Ви у Іринки – один дідусь. Вона вас дуже любить. Тому й приїхали.
– Моє ти сонечко, – обняв Андрій Миколайович внучку, яка вже всілася йому на коліна.
– Повернеть¬ся Микола, бо любить тебе – ніби виправдовувався свекор. – Згадаєш мої слова. Трохи поживе у тієї і вернеться. Її, крім клубів та дискотек, нічого не цікавить. Вони швидко набриднуть один одному, бо різні. Сам знаю, бо теж колись молодим у гречку стрибав. А ти – хазяйка. Гарно готуєш, скрізь порядок та затишок. Чоловікам такі дружини й потрібні. Пам’ятаєш, який торт з полуницями спекла, коли до нас вперше прийшла в гості? Я взагалі солодкого не їм, а то аж цілих два куски з’їв. Я й досі той смак пригадую!
Чоловік як у воду дивився. За тиждень син приїхав з речами. Сказав , що більше туди не вернеться.
Андрій Миколайович усміхнувся. Він все таки знав свого сина. Все у них з Мариною налагодиться і родина знову буде разом. Бо вони потрібні один одному.
Світлана Цюпка
Переглядів: 395 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук