"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Березень » 29 » Лист-звернення до жителів Ічнянщини
15:32
Лист-звернення до жителів Ічнянщини
Вельмишановна громадо Ічнянщини!
7 лютого 2018 року в Національному історико-культурному заповіднику «Качанівка» за ініціативи голови Чернігівської обласної державної адміністрації Куліча Валерія Петровича, голови правління ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», депутата Чернігівської обласної ради Кияновського Віктора Павловича та майже тридцяти учасників – небайдужих підприємців, які відгукнулися на заклик об’єднати свої зусилля у справі реставрації і розвитку Качанівки як важливого національного культурно-мистецького центру, було створено благодійну організацію «Фонд відродження Качанівки».

Фонд ставить за мету сприяти розбудові, реконструкції, музеєфікації та розвитку пам'яток палацово-паркового комплексу качанівського заповідника кін. ХVІІІ – поч. ХХ ст., унікальних своєю архітектурною самобутністю, історичною цінністю та своєрідністю ландшафту, які належать до визначних об'єктів національного культурного надбання, і які, всупереч негараздам історичного розвитку країни, збереглися в цілісності. Усі вони потребують повної реставрації.
На першому етапі учасники (засновники) визначили коло потенційних спонсорів і донорів, які завдяки своїй активній діяльності підтримуватимуть фонд і сприятимуть виконанню його завдань. На другому етапі – для забезпечення діяльності фонду створили органи управління. Контролюючі функції здійснюватиме Наглядова рада, яку очолив голова Чернігівської обласної державної адміністрації Куліч Валерій Петрович. Виконавчим органом управління фондом є правління, головою якого обрано голову правління ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», депутата Чернігівської обласної ради Кияновського Віктора Павловича.
Багатонадійною нині видається посилена увага громадських ініціатив до подальшої долі заповідника, зокрема, в рамках діяльності заснованої благодійної організації «Фонд відродження Качанівки». Його розвиток набирає концептуальних форм, що дає надію на майбутнє відродження Качанівки. І сьогодні, коли Україна переживає складні часи становлення, актуальною є громадська ініціатива, спрямована на становлення і розбудову культурної спадщини. У зв'язку з цим, засновники та учасники фонду звертаються із проханням до всіх жителів Ічнянщини, як до свідомих патріотів свого краю, які щиро вболівають за долю української культури, долучитися до діяльності фонду, стати його активними членами у міру своїх можливостей, втілити в життя масштабні проекти з відновлення збережених дотепер 22 (двадцяти двох) пам яток архітектури й садово-паркового мистецтва Національного історико-культурного заповідника «Качанівка».
Реквізити:

З повагою і надією на плідну співпрацю,
Голова Наглядової ради БО «Фонд відродження Качанівки» В.П. Куліч

Голова правління БО «Фонд відродження Качанівки» В.П. Кияновський

Переглядів: 504 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук