"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Червень » 2 » Квітуча автозупинка у Гужівці, засмічена – в Іржавці
15:01
Квітуча автозупинка у Гужівці, засмічена – в Іржавці

Кожен із нас час від часу користується громадським транспортом. Чекати на автобус інколи доводиться на безликих і дуже брудних зупинках. Хоча останнім часом люди вносять в облаштування споруд своєрідний колорит, роблячи їх привабливими. До цієї справи щороку долучаються небайдужі селяни.
Вже другий рік у Гужівці вабить око розписана в українському стилі автобусна зупинка. Фарбували її місцеві жителі: Олексій Горбачов, Ірина Теребун, сільський голова Тетяна Коломієць та її колега-секретар Сергій Коломієць. А чудові візерунки з різнобарвних квітів та гілочок калини намалювала музичний керівник місцевого дитсадка Лідія Кирій. Від такої краси і настрій піднімається. Зупинка охайна, є ящичок для сміття, і навіть, дошка оголошень. Лідія Василівна родом із Полтавщини. Каже, малювання – це її хобі. До речі, у Гужівському дитсадку вона теж розписала стіни казковими героями.
В Августівці місцеві жителі збудували замість старої зупинки, нову дерев’яну «Урочище Кути». Споруда вийшла затишна, є де укритися від дощу чи завірюхи. У цьому селі чоловіки кмітливі й майстровиті. Молодці, старалися. Ніби й просто, але очам, і серцю приємно. В середині зупинки облаштували лавочки. Крім того, ще й вивіску з назвою населеного пункту оригінальну зробили: тут і лелеки з молодим потомством примостилися в гніздечку. Августівці жартують: у селі більше дітей народжуватимуться. А зробили цей чудовий подарунок односельцям та приїжджим місцеві умільці: Олександр Опанасенко, Денис Крутіков та Олександр Небеський. Деревиною кажуть, допоміг лісник Михайло Нагрій.
У Хаєнках зупинка патріотична. Будівля не нова, але простора та охайна. Побілена і пофарбована. Замість лавочки жителі облаштували звичайну деревину. Просто, але хоча б є де примоститися в очікуванні транспорту. Український прапор та квіти на споруді намалював сільський голова Віктор Кононенко (нині покійний). Видно, що мешканці дбають про благоустрій рідного села. Хоча тьмяну вивіску на зупинці бажано б поновити.
Автозупинка у Ступаківці розташована поблизу сільського магазину. Споруда теж не нова. Але тут прибрано, сміття ніде не видно. Будівлю акуратно побілили, дерев’яну лавочку та залізний парканчик пофарбували. Видно, що селяни підтримують тут порядок.
Найбільш засміченою і занедбаною виявилася зупинка громадського транспорту в Іржавці. Вона давно розписана орнаментом із квітів, але в середині брудно: недопалки, пляшки, паперові стаканчики. А на вході, навіть мішок зі сміттям. Споруду цього року не фарбували, лавочка поламана. Як же на ній сидіти? Одна жінка сказала, що в зупинку зайти гидко, тому автобуса чекатиме краще на вулиці.
На жаль, більшість таких споруд виглядають вкрай непривабливо і потребують ремонту. Але й самі жителі населених пунктів мають підтримувати порядок і не смітити.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 755 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук