"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Вересень » 19 » Квітник замість смітника
09:21
Квітник замість смітника

Свою малу батьківщину треба любити, дбати про неї. І якщо кожен прибере під двором або посадить там квіти, вклавши часточку своєї душі, – вулиця стане красивішою, а місто чи село ошатнішим. І починати треба з себе.
Гарний приклад подали мешканці одного з кутків міста, які власними зусиллями створити клумбу на місці смітника. І тепер на перетині вулиць Г. Коваля та Слободи вже третій рік красується квіткова галявина. Хоча ми про це вже й писали, але за ці три роки квітник став чи не найкрасивішим у місті.
Ініціатор творчої ідеї – Надія Даценко.
– Кілька років перед самісіньким двором був великий смітник, – говорить Надія Анатоліївна, – навпроти магазину не було видно через зілля. Із сусідкою стали потроху прибирати. Згодом долучилися й інші – весь куток допомагав. Спочатку вирили яму та позакопували сміття, прибрали територію. Потім взялися її впорядковувати. Зносили в кого що є: хто гроші на фарбу, а хто й саму фарбу, а ще насіння та розсаду квітів. І тепер тут різнобарвний квітник. Посадили хризантеми, ромашки, посіяли чорнобривці, жоржини, безсмертники, декоративні соняшники та квасолю. Тут ростуть і гладіолуси, й іриси, і ще багато різних квітів. Словом, що в кого було – все на клумбу.
Дизайнерські ідеї Надії Анатоліївни оживили квітник казковими персонажами: черепахою, поросятами, сонечком, жирафом, квочкою з курчатами, усі зроблені власними руками з покришок від шин, дерева, пластику.
– Мій улюблений Буратіно. Сорочку та штани взяла у меншої доньки, а шапку зв’язала. Від сонця вона вже вигоріла, тож треба взимку нову підготувати, – переймається Надія Анатоліївна за одяг красеня Буратіно. – А оцих лелек з дерева вирізав мій чоловік, я розфарбовувала. І огорожу з ліси теж змайстрував, і корзину. Приходьте, краще, навесні подивитись – тут буде ще красивіше. Зараз багато квітів вже відцвіло!
А наступного року там ще з’явиться вулик із бджолами, поділилася своїм задумом Надія Даценко, в якої ідей багато і, головне, є бажання.
Світлана Цюпка
Фото автора
Переглядів: 434 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук