"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Липень » 31 » Квітковий оазис замість смітника
14:51
Квітковий оазис замість смітника

Колись на розі міських вулиць Коваля та Слободи був громадський колодязь. Смачної води вистачало всім. Але з роками в колодязі її не стало. Це місце перетворилося на пустир, тільки хащі з дерев та кущів. Дійшло до того, що люди почали сюди нести й викидати сміття та всякий непотріб. Раніше людний вигін поступово перетворився на смітник.
Набридло дивитися на це неподобство господині Надії Даценко, бо ж якраз у неї перед будинком, і вона разом із чоловіком Сергієм та донькою Іриною вирішили навести тут лад. Викликали працівників РЕМу, які випиляли зарослі, викорчували пеньки, а потім вже самі скопали розчищену ділянку.
Побачивши, що сусіди роблять добру справу, до них приєдналися Тетяна Ілляш, Оксана Дудка та Олександра Кирій. Жінки несли з дому квіти і висаджували на новостворену клумбу. Садили, сіяли, пололи бур’яни, поливали щодня, щоб насіння квітів зійшло, а розсада прийнялася.
Якщо раніше перехожі відвертали голови чи просто не звертали уваги на смітник, то зараз усі зупиняються і милуються розмаїттям квіткових барв. А їх тут не злічити, навіть декоративна капуста росте! А щоб квітник виглядав ще привабливіше – серед квітів поставили «мухоморчики» із пофарбованих старих мисок. Поряд із клумбою знаходиться магазин. Старі бабусі, купивши хліба, відпочивають на лавочці і милуються квітами.
Це гарний приклад для всіх ічнянців. Ми самі господарі свого міста. І можемо зробити його чистим, красивим і квітучим.
Надія Прочай
Переглядів: 444 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук