"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Червень » 2 » Квіти, сльози і…гроші – на лінійці в гімназії
13:19
Квіти, сльози і…гроші – на лінійці в гімназії

Традиційно навчальний рік завершує свято Останнього дзвоника. 26 травня в усіх загальноосвітніх закладах відбулися урочисті лінійки. Цього року рідну альма-матер залишили 129 випускників району та 28 – Парафіївської територіальної об’єднаної громади.
В Ічнянській гімназії ім. С. Васильченка, як і в кожній школі – свої традиції. З року в рік вони передаються наступному поколінню учнів.
Ось і розпочалася святкова лінійка – хвилюючі, зворушливі хвилини. Під музичний супровід на шкільне подвір’я заходять батьки з дітьми-випускниками. На їхню адресу лунають щирі напутні слова та вітання директора гімназії Людмили Троян, завідувача сектору ЖКГ райдержадміністрації Катерини Волеватенко, заступника голови Чернігівського земляцтва в Києві Миколи Вощевського. Цьогоріч гімназія випустила дев’ятнадцять учнів. Благословили їх на щасливу долю та вручили батьківський коровай Ірина Чуб та Юрій Шкуліпа.
Щоб залучити гімназистів вивчати історію рідного краю та свого родоводу брати Микола та Валерій Вощевські започаткували конкурс «Голос Кліо Ічнянщини» («Кліо» – грецька муза покровителька історії Авт.). У рамках проекту змагалися вісім учасників з 8-11 класів. Конкурс відбувся в три етапи: заочне оцінювання, контрольна робота з історії та захист робіт. На урочистому зібранні організатори вітали переможців. Микола Вощевський вручив дипломи та грошові нагороди: за перше місце (10 тис. грн.) – дев’ятикласниці Анні Ненич, за друге (7 тис. грн.) – одинадцятикласниці Олені Чуб, за третє (5 тис. грн.) – десятикласниці Ксенії Матвієнко.
Відбулося і традиційне вручення грамот, дипломів, пам’ятних подарунків за участь у різноманітних гімназійних, районних та обласних конкурсах. Людмила Троян вручила їх учням, вчителям, батькам та техперсоналу. Солодкий приз отримала команда «Нащадки козаків», яка посіла друге місце у районному етапі військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура). Подякувала директор і Миколі Вощевському за вагомий внесок у розвиток навчального закладу. Зокрема зазначила, що завдяки його зусиллям та фінансовій підтримці покращилася спортивна база, а учні долучилися до вивчення історії рідного краю.
Світлою і яскравою традицією останнього дзвоника був прощальний шкільний вальс. З останніми акордами зворушливої мелодії випускники разом із класним керівником Аллою Галіч запустили в небо повітряні кульки, при цьому кожен загадав омріяне бажання…
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 521 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук