"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Березень » 11 » Квіта – жінка працьовита
15:08
Квіта – жінка працьовита

Квіта Ільченко з Южного має не лише рідкісне ім’я. Ця весела, енергійна жінка з блакитними очима ще й чудова господиня.
На Ічнянщину Квіта приїхала навесні 1992 року з Івано-Франківської області. З бригадою працювала на буряках у Петрушівці, де й зустріла свого коханого Олександра. Він на тракторі возив з поля буряки. Через рік відгуляли весілля. Відтоді разом крокують стежиною подружнього щастя. Всякого бувало у житті Ільченків, але труднощі їх не лякають.
Тринадцять років тому Ільченки придбали будинок у Южному. Працьовиті господарі тримають велике хазяйство: три корови, три свиноматки, поросят, різну птицю. Живуть за рахунок власного господарства, обробляють чималі городи. Де й сили беруться у цієї тендітної, невисокої на зріст жіночки!
У Квіти в усьому любить порядок. Обоє Ільченків працьовиті, дбають про власний добробут. У будинку чисто й затишно. Господиня любить квіти: кани, троянди, хризантеми. Торік зробили євроремонт, купили нові меблі. На це вклали не малі кошти, а все завдяки нелегкій щоденній праці.
А день у Квіти починається о четвертій ранку. Корів доїть вручну, худобу порають разом з чоловіком.
– Часу у мене вистачає, треба просто менше спати, – посміхається привітна господиня. – Роботи не боюся, батьки до неї привчили. Без діла сидіти не вмію, ще й вишиваю.
І жінка показала вишиті власноруч яскраві подушки, рушники та серветки.
Квітою її назвала мама Анна Антонівна, на честь жінки Квітослави – сільського фельдшера з їх села Грабова, що на Івано-Франківщині. А чоловікова мама називає невістку «моя донечка, Квіточка».
А ще у Квіти довге волосся. Вона ніколи його не стригла коротко і не фарбувала. Каже, що у її бабусі теж була довга коса. Мабуть, ця любов передалася від неї. До речі, раніше у жінки волосся було 118 сантиметрів, але потроху підрізала, тепер – 90. Якби запропонували його продати за 50 чи 100 тисяч гривень – відмовилася б. Сьогодні у більшості дівчат і жінок короткі зачіски. А довга коса – жіноча прикраса. У ній є щось ніжне, близьке, щемливе і священне, – каже Квіта Ільченко.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 570 | Додав: lora | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук