"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Січень » 24 » Купання на Водохреща – здоров’я на рік
15:17
Купання на Водохреща – здоров’я на рік

Учені давно довели, що вода – це не тільки джерело життя, а й носій інформації, як позитивної, так і негативної. А на Водохреща вона стає «живою» водою, бо набуває цілющих властивостей, здатності лікувати тілесні хвороби та духовну неміч. Купання на Водохреща – це очищення душі й тіла, отримання заряду здоров’я й сили духу, утвердження справжньої Віри.
Купання на Водохреща в ополонці Міського ставу в Ічні стали традиційними. О шостій п’ятнадцять біля вирубаної у формі хреста ополонки почали збиратися ічнянці, бажаючі омити тіло свяченою Духом Господа водою.
Настоятель Свято-Миколаївської церкви о. Зеновій (Николин) освятив воду, в яку до восьмої години занурилися близько сімдесяти сміливців. І ця кількість з кожним роком зростає, серед купальників усе більше представниць прекрасної статі та молоді. Цьогоріч семеро дітей віком 8-10 років пірнули в ополонку вперше. Для деяких родин, наприклад, Бабичів та Майданів, обряд став сімейною традицією.
Серед водохрещенських «моржів» є п’ять зі стажем, для яких зимові купання – звична справа, розповів організатор купання, головний спеціаліст відділу молоді та спорту РДА Сергій Федірко. І в ополонці взимку, і в ставку – навесні, влітку й восени – за будь-якої температури повітря і води вони загартовуються впродовж двадцяти років. А більшість робить це тільки на Богоявлення з вірою, що таке омивання надасть їм здоров’я на цілий рік.
Очищалися хрещенською водою і в селах району, зокрема в Соколиному хуторі та Качанівці.
Наталія ЧЕРНЕНКО

На фото: П'ятикласниця гімназії ім. С. Васильченка 11-річна Аня Бабич омивається хрещенською водою другий рік поспіль.
Переглядів: 505 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук