"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 1 » Крути: історія і сьогодення
09:06
Крути: історія і сьогодення
Від трагічних подій, які відбулися наприкінці січня 1918 року, нас незабаром відділятиме сотня років. За цей час Україна зазнала багатьох потрясінь, значно більших, ніж протистояння між юними патріотами і більшовицьким військом. Але ми знову і знову повертаємось до цього бою під Крутами.
Він не був доленосною битвою, але став символом непохитності, патріотизму та всеосяжної любові до Батьківщини. І зовсім не важливо, що юнаки під Крутами нічого не могли переломити у процесі поневолення України більшовиками. Значно важливішим є той факт, що вузькою тернистою стежкою, протоптаною юними героями Крут, вирушили і продовжують вирушати на захист незалежності України ті, кого надихає подвиг київських юнаків.
Це наша з вами історія, наша – з усім, що в ній було величного і ницого, світлого і жахливого. Історія, яка повторюється знову.
Бій під Крутами міг би завершитись по-іншому, якби не чвари у Центральній Раді, якби не легковажна до злочинності демобілізація української армії, якби не саботаж та зрадництво в армії та керівництві держави. Правда, дуже схоже на ситуацію сьогодні?
Тож давайте 29 січня запалимо свічу та вшануємо пам’ять загиблих під Крутами і всіх тих, хто віддав своє життя за Україну, хвилиною мовчання.
Тетяна Дорошенко,
бібліограф
Переглядів: 443 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук