"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Березень » 11 » Криміногенна ситуація у районі погіршується
14:57
Криміногенна ситуація у районі погіршується
3 березня відбулася п’ята сесія районної ради. Упродовж двох годин депутати розглянули сімнадцять питань.
Злочинів у сфері економіки та земельних відносин не виявлено
Начальник Ічнянської прокуратури Ірина Королюк прозвітувала про рівень злочинності. Зокрема, погіршується криміногенна ситуація: у порівнянні з 2014 роком, минулоріч збільшилася кількість облікованих тяжких злочинів із 68 до 92; середньої тяжкості – із 134 до 160; невеликої тяжкості – із 58 до 73. У правоохоронців викликає занепокоєння ріст злочинів проти власності, кількість яких збільшилася із 134 до 209. Минулого року був і значний ріст шахрайств: 12 проти трьох 2014 року та кількість нерозкритих злочинів, а саме 48 тяжких. За словами Ірини Королюк, правоохоронні органи погано спрацювали з виявлення незаконного обігу наркотичних засобів. Таких злочинів у 2015 році зареєстровано лише 25, у 2014-ому їх було 40. Незадовільною залишається робота щодо виявлення кримінальних порушень у сфері економіки та земельних відносин. Не виявляються злочини з ознаками корупції.
Начальник Ічнянського відділення поліції Микола Омельченко доповів, що у 2015 році правоохоронці відредагували на 1973 повідомлення та звернення громадян, склали 963 адміністративні протоколи, 429 із яких – у місті. Також 97 осіб притягнуто до кримінальної відповідальності за насильство у сім’ї. Працівники колишньої ДАІ припинили понад 367 порушень правил дорожнього руху, в тому числі затриманий 91 п’яний водій. Начальник поліції відмітив, що зменшити кількість злочинів, підвищити швидкість реагування та розкриття могла б допомогти система відеоспостереження у публічних місцях. Однак на її встановлення немає коштів.
Нові засідателі
На четвертій сесії, яка відбулася 28 січня, депутати не змогли затвердили кандидатів у народні засідателі Ічнянського районного суду. Тоді вирішили, що питання потребує громадського обговорення, тож списки були надруковані в «Трудовій славі». З цього питання виникли й дебати, адже тоді в списку, як, до речі, і в новому, були колишні регіонали. Нових пропозицій стосовно персонального складу не надійшло і вже депутати проголосували за кандидатів без заперечень.
До компетенції народних засідателів належить участь у розгляді справ щодо обмеження цивільної дієздатності, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення її цивільної дієздатності, визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою, усиновлення, надання особі психіатричної допомоги в примусовому порядку та примусову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу.

Харчування учнів молодших класів
Депутати районної ради затвердили програму організації харчування учнів 1-4 класів на 2016-2017 роки. На її реалізацію планується використати 905 тис. грн.: освітньої субвенції з державного бюджету – 40,8 тис. грн., з районного бюджету – 664,95 тис. грн., коштів спеціального фонду, спонсорських коштів, благодійних внесків – 200,0 тис. грн.
Андрій Грудницький
Переглядів: 454 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук