"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Жовтень » 23 » Краще евакуюватися, ніж ховатися у підвалі
09:08
Краще евакуюватися, ніж ховатися у підвалі
Уперше за роки незалежності про бомбосховища згадали 2014 року:розпочалася війна на сході України і всі чекали масштабного вторгнення.
Тоді сховища були просто захаращені. А їх у районі двадцять двоє. Нині, як стверджує начальник районного відділу УДСНС Олександр Кобзар, порівняно з 2014 роком усі вони придатні до використання й тимчасового перебування людей.

Однак, за його словами, у випадку надзвичайних подій на території військової бази краще евакуюватися, ніж ховатися у підвалі. Для цього потрібно прибути у збірно-евакуаційний пункт (ЗЕП), звідки людей вивозитимуть у безпечну зону. Наразі триває розробка нового плану евакуації. Як тільки він буде готовий, ми опублікуємо свіжу інформацію про місце розташування ЗЕПів та напрямки евакуації для власників приватного транспорту.
Батьки ічнянських гімназистів вирішили перестрахуватися і про всяк випадок підготувати протирадіаційне укриття. Як розповіла директор гімназії Людмила Троян, за ініціативи батьків ще з 2014 року в укритті наведено лад та проведено світло. А цього року батьківський комітет почав збирати кошти на придбання ліхтариків, води та медикаментів.
Цим прикладом варто скористатися й іншим власникам укриттів. А населенню підготувати для цього свій погріб. Ну і зовсім незайвим буде зібрати тривожну валізку. Крім документів, покласти до неї свої ліки та заряджений запасний мобільний. А ще ліхтарик, бо ж серед білого дня тільки навчання проходять.
Андрій Грудницький
Переглядів: 440 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук