"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Березень » 3 » Кожен воїн має пройти психологічну реабілітацію
14:45
Кожен воїн має пройти психологічну реабілітацію
Психологічна реабілітація – це допомога людині у відновленні після тяжкого стресового періоду чи подій, відновлення душевних сил і ресурсів для подальшого життя, для повноцінного виконання нових життєвих завдань. Психологічної реабілітації потребує кожна нормальна людина у певні періоди свого життя, а тим більше учасники АТО.
Кожною реабілітаційною установою надаються послуги, які включають поряд з проведенням індивідуальних та групових зустрічей з досвідченими психологами також відвідування різноманітних екскурсій, спортивно-оздоровчі заходи, зокрема безоплатне відвідування басейну, спортивної зали, освітньо-пізнавальних та релаксаційних заходів, включаючи концерти, спектаклі тощо.
Строк психологічної реабілітації складає 14 календарних днів.
Рекомендуємо разом із санаторно-курортною путівкою брати й направлення на проходження психологічної реабілітації у цих установах.
Для отримання реабілітаційних послуг отримувач звертається до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації та заповнює заяву.
До заяви додається: копія посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни; копія документа, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.
Направлення у реабілітаційні заклади можна отримати як в цьому році, так і в наступному. Проте важливо для прискорення адаптації до мирного життя та усунення ускладнень у подальшому пройти психологічну реабілітацію протягом шести місяців після демобілізації.
Постановою Кабінету Міністрів № 528 затверджений порядок виплати грошової компенсації вартості проїзду учасників антитерористичної операції до реабілітаційних установ для проходження психологічної реабілітації та назад.
Дія його поширюється на учасників бойових дій, інвалідів війни, учасників війни, а також на осіб, які супроводжують інваліда війни I групи.
Грошова компенсація вартості проїзду учасників АТО надається у разі користування залізничним або міжміським автомобільним транспортом загального користування (крім таксі).
Для відшкодування вартості проїзду до реабілітаційних установ та назад учасники антитерористичної операції подають до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування) такі документи: заяву; копію паспорта або іншого документа, що засвідчує особу заявника та місце його проживання; заповнений реабілітаційною установою відривний корінець направлення на психологічну реабілітацію із зазначенням строків перебування в реабілітаційній установі; оригінали проїзних документів, що підтверджують витрати на оплату проїзду (на проїзному документі повинні бути зазначені дата проїзду та його вартість).
Інна Швидченко, заступник начальника управління соціального захисту населення Ічнянської РДА
Переглядів: 395 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук