"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 28 » Кожен третій українець хоче виїхати за кордон
14:41
Кожен третій українець хоче виїхати за кордон
30% опитаних скоріше хотіли б поїхати за кордон на постійне місце проживання, майже 65% - скоріше не хотіли б. Серед причин - бідність, турбота про майбутнє дітей і робота. Про це свідчать дані дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у вересні. Здебільшого виявляють бажання поїхати за кордон на постійне місце проживання або на роботу мешканці Західного та Центрального регіонів, чоловіки, люди молодшого віку, з вищим рівнем освіти та доходів.
40% українців готові виїхати за кордон на тимчасову роботу. Основні причини виїзду за кордон на постійне місце проживання – отримання кращих умов життя (53 wacko , бажання забезпечити краще майбутнє для дітей (41 wacko , відсутність достойної роботи в Україні (32 wacko . При цьому, для респондентів, які мають дітей до 16 років, бажання забезпечити краще майбутнє для дітей є основним мотивом (52 wacko виїзду за кордон на постійне місце проживання. Серед інших мотивів виїзду за кордон на постійне місце проживання: 13% – з метою кращої самореалізації, 8% – через не відчуття себе в безпеці в Україні, 7% – з метою отримання кращої освіти або кращого медичного обслуговування, 5% – через кращі умови ведення бізнесу за кордоном.
Торік серед країн Євросоюзу найвищий рівень мінімальної заробітної плати – 1923 євро на місяць встановлений у Люксембурзі. Ще 6 країн ЄС мають середньомісячну мінімальну зарплату у межах 1,5 тис. євро (Великобританія, Нідерланди, Бельгія, Німеччина, Ірландія, Франція).
Разом з тим, рівень мінімальної зарплати у країнах, які нещодавно приєдналися до ЄС, є значно нижчим: від 418 євро на місяць у Польщі до 194 євро у Болгарії.
Україна за рівнем мінімальної заробітної плати у рази відстає від найбідніших країн ЄС. Так, у грудні 2015 року в еквіваленті євро вона становила 57 євро на місяць, а вже в січні ц. р., за рахунок девальвації гривні, скоротилася до 52 євро.

Підготувала Ярослава Середа
Переглядів: 388 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук