"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Липень » 31 » "Козацькі забави" у Крупичполі
14:56
"Козацькі забави" у Крупичполі

Мешканці Крупичполя та сусідніх сіл 19 липня поспішали до місцевого будинку культури на свято «Козацькі забави». Поряд диміло вогнище, де команди отаманів Тараса Скрипки й Олександра Крепака, кожна у складі п’яти хлопців і чотирьох дівчат, приготували 40 літрів козацького кулешу.
Свято розпочали учасники художньої самодіяльності піснею «Ой, на горі та й женці жнуть», а тим часом команди «Оба-на!» та «Козацька рада» готувалися до змагань. Першим був конкурс на кращу пісню та девіз команди. Бурхливими оплесками нагороджували глядачі учасників змагань на кращі танець та малюнок козака з конем, хто швидше нарубає дров, на спритність, влучність, освідчення в коханні та міряння силою. У фінальному підсумку перемогла команда отамана Олександра Крепака.
Дякували глядачі й виконавцям пісень і танців, які звучали в ході всього свята, зокрема співочому гурту будинку культури і дітям – Тетяні Бульбі, Яні Кіку, Анастасії Ворчак, Валентину Клину, Роману Школьному та Тетяні Стельникович, Світлані Щербатій, Ані та Каті Гурін, Оксані Забілі та Оксані Буряк.
Увесь хід змагань оцінювала козацька рада, обрана з присутніх глядачів. Очолював її керівник місцевого сільгосппідприємства «Крупичпільське» Микола Копил, який надав основну спонсорську допомогу, ще частинку коштів зібрали жителі села. На завершення свята всі бажаючі куштували козацький куліш. Поряд працював ігровий майданчик для дітей. Запрошені бахмацькі музиканти веселили людей, а ті в свою чергу дякували організаторам свята, яке тривало до ранку.
Надія Скляр, директор Крупичпільського будинку культури
Переглядів: 451 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук