"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Травень » 19 » Козацьке свято в громаді
13:18
Козацьке свято в громаді

5 травня на базі Парафіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів пройшов І(територіальної громади) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”), основною метою якої є національно-патріотичне та духовне виховання учнівської молоді на ідеях козацького лицарства та козацьких традицій.
У грі взяли участь три рої загальноосвітніх навчальних закладів Парафіївської селищної ради: “Ратиборець” - Парафіївської, “Патріот” - Южненської та “Нескорені” - Іваницької ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Про початок заходу присутніх сповістили звуки тулумбаса (ударний музичний інструмент, який свого часу був невід'ємною частиною побуту козаків Запорізької Січі, використовувався для подання сигналів), відбулося урочисте підняття Державного Прапора України та внесення прапора Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”).
Перед учасниками гри з вітальними словами виступили заступник Парафіївського селищного голови з питань діяльності виконавчого комітету Володимир Балабай, заступник директора НІКЗ “Качанівка” з науково-дослідної роботи, учасник АТО Тарас Шевченко, громадський діяч, засновник музейного комплексу “Соколиний хутір” та кінного театру Микола Череп.
Змагання роїв були напруженими, але цікавими та змістовними. Рої продемонстрували свої знання і вміння муштрового вишколу та маршових патріотичних пісень козацької тематики у конкурсі пісні та строю “Впоряд”, змагалися на спортивній “Смузі перешкод”. А також продемонстрували свої знання історії українського війська часів козаччини та сьогодення в інтелектуальному конкурсі “Відун” та вміння надавати першу долікарську допомогу у конкурсі “Рятівник”. І кожен із учасників мріяв про перемогу.
За підсумками суддівської колегії І місце і путівку на ІІ (обласний) етап гри виборов рій “Ратиборець, ІІ місце зайняв рій “Нескорені, ІІІ місце – “Патріот”.
По закінченні змагань учасники гри мали можливість ознайомитись із пересувною виставкою присвяченою історичному минулому українського народу та його визвольній боротьбі за свою незалежність, яку підготував Микола Череп, сфотографуватись на фоні прапорів українського війська різних часів та козацької пушки, які також надав на свято засновник “Соколиного хутора”.
Ольга Струк
Переглядів: 473 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук