"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Липень » 1 » Коштів на освіту депутати не дали
14:41
Коштів на освіту депутати не дали
Під час чергової сесії депутати міської ради не виділили кошти на погашення боргу освітньої галузі району. Мовляв для цього є субвенція і фінансування має здійснюватися із державного, а не міського бюджету. Більшість депутатів під час голосування дипломатично утрималася, щоб не голосувати проти.
Заступник голови РДА Валентина Рябчун повідомила, що виділеної із державного бюджету субвенції вистачає лише на дев’ять місяців і вже зараз в освітян є заборгованість за спожитий газ більше одного мільйона гривень. Тому довелося звернутися до всіх органів місцевого самоврядування для вирішення цієї проблеми. До цих пір ніхто не відмовляв у наданні коштів. На погашення заборгованості із зарплати та за енергоносії РДА у міськради просили 200 тисяч гривень.
Також депутати внесли зміни до міського бюджету. Цього року на розвиток міста планується використати близько двох мільйонів гривень. Зокрема, 302 тисячі виділили на благоустрій міста. Передбачено виділити 300 тисяч гривень на капітальний ремонт дороги на вул. Лісова у співфінансуванні з обласним бюджетом, придбання для комунгоспу асфальторізу вартістю 30 тисяч та трактора разом із навісним обладнанням для копання траншей за 245 тисяч. Водночас фінансуватиметься ремонт водогонів: 215 тисяч запланували на капремонт мережі на Максиміхіна та 405 тисяч – на вулицях Лісовій та Богдана Хмельницького, 152 тисячі – для закільцювання водогону на Солдатської слави та Чкалова. Крім того, 126 тисяч піде на реконструкцію біоставків на міських очисних спорудах.
На цьому засіданні врешті вирішилося питання будівництва громадської вбиральні, на яке виділили 150 тисяч. Новий туалет для містян та гостей планується спорудити за колишнім літнім танцмайданчиком. Впродовж року для туалету не знаходилося місця, адже в усіх прийнятних місцях проходить високовольтна лінія. Тому нове будівництво буде оформлено як реконструкція нинішнього туалету. Цього будівельні норми не забороняють. Проте ні води, ні каналізації в новому, сучасному туалеті не буде, бо ж їх монтаж вимагає оформлення документації як на нове будівництво. А ще ж рік тому за ці ж кошти планувалося збудувати євровбиральню із платним входом, водою та опаленням.
Андрій Грудницький
Переглядів: 450 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук