"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 1 » Контрактникам збільшили зарплатню
10:30
Контрактникам збільшили зарплатню
Нині триває набір громадян на службу за контрактом. До війська мають прийти ті, хто зможе професійно захищати нашу державу. Це дасть можливість зміцнити боєздатність української армії.
– На службу за контрактом приймаються громадяни віком від 18 до 60 років, які пройшли професійно-психологічний відбір і відповідають установленим вимогам, – розповідає в. о. районного військового комісара Микола Левченко. – Рядові укладають контракт на три роки, особи сержантського та старшинського складу – від трьох до п’яти. Впроваджуємо і короткострокові – на півроку. Тих, хто підписав контракт, направляємо до навчальних частин Сухопутних військ, Високомобільних десантних військ, Повітряних сил на посади рядового, сержантського та старшинського складу. Зокрема, це навчальні центри у Полтаві, Житомирі, Десні, Старичах Львівської області. Військовослужбовцям держава гарантує стабільне грошове забезпечення, яке з 1 січня 2016 року становить від 7000 до 14000 гривень, в залежності від посади та звання. А також одноразову матеріальну допомогу впродовж року, виплату грошового забезпечення на оздоровлення, щорічну оплачувану відпустку від 30 до 45 діб, професійне зростання, безкоштовне медичне обслуговування у закладах Міноборони тощо.
За словами Миколи Левченка, військовослужбовцям, які призвані на службу під час мобілізації на особливий період, у разі їх прийняття на службу за контрактом виплачується одноразова грошова допомога. Для осіб рядового складу вона становить вісім мінімальних зарплат (11024 грн.), сержантського і старшинського – дев’ять (12402 грн.), офіцерів – десять (13780 грн.). Також зберігається попереднє місце роботи. З бюджету компенсується середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, в яких працювали контрактники на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності.
Починаючи з 2016 року, військовим доплачуватимуть 4134 грн. за кожен місяць перебування в зоні АТО. Ті, хто після першого контракту продовжують служити у Збройних Силах України, можуть безкоштовно отримати вищу освіту у вищих навчальних закладах без відриву від служби.
Бажаючі служити за контрактом у Збройних Силах України можуть звертатися до райвійськкомату за тел. 2-15-69.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 447 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук