"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Листопад » 22 » Консультує фахівець
16:49
Консультує фахівець
Час не хворіти
З настанням холодів нас атакують респіраторні захворювання. Перепади температур послаблюють захисні сили організму і підвищують небезпеку вірусних інфекцій, які легко передаються повітряно-крапельним шляхом, викликаючи нежить, кашель і просто погане самопочуття. Але щоб ці неприємні відчуття турбували якомога менше, лікувати застуду треба з перших її ознак.

Основною умовою для якнайшвидшого одужання є постільний режим. Тому 2-3 дні необхідно відлежатись в ліжку, щоб організм відновився. Використовуйте очищаючі (відвари ромашки, календули, шавлії), зігріваючі (чаї з калиною, малиною, медом, лимоном) та протизапальні засоби (підійде грудний збір №1) для лікування нежиті та кашлю. Промивайте ніс сольовими розчинами. Ними можуть користуватися і дорослі, й діти. Я б порекомендувала користуватися готовими розчинами, які можна придбати в аптеці – «Салін», «Акваморис», «Марімер», «Х’юмер». Полощіть горло відваром ромашки або хвойного збору. Ці процедури необхідні для очищення носоглотки від слизу і хвороботворних бактерій.
Робіть інгаляції, додавши у гарячу воду кілька крапель евкаліптової або ментолової олії. А ось гріти ніс сухим теплом не рекомендую. Віруси і бактерії мають властивість «бродити» носовими пазухами. Під впливом тепла вони можуть мігрувати до вух, очей, горла, носа.
Під час хвороби обов'язково випивайте за добу не менше двох літрів рідини (теплі й вітамінізовані напої – відвари трав, настій шипшини), яка очищає організм від токсинів, що виробляються під час застуди у великій кількості.
Приймайте щодня по одному граму вітаміну С (аскорбінову кислоту). При лікуванні вірусних інфекцій він необхідний для стимулювання роботи імунної системи. Одночасно з прийомом аскорбінки вживайте більше цитрусових. Також для підвищення імунітету пийте сироп чи відвар кореня солодки.
І наостанок. Часто провітрюйте кімнату, за теплої погоди тримайте цілодобово відкритою кватирку. Свіже повітря у лікуванні застуди є ліками. Будьте здорові!
Районний лікар-отоларинголог Людмила Кубрак
Переглядів: 482 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук