"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 19 » Компенсують не тільки кредит, а й відсотки
15:46
Компенсують не тільки кредит, а й відсотки
Користуєтеся субсидією і зібрались утеплювати будинок чи встановлювати енергоефективне обладнання? Тоді ви повинні знати, що маєте право на компенсацію від держави – 70% вартості придбаних товарів. Для цього, щоправда, доведеться оформити кредит, по якому частину відсотків сплатить обласний бюджет.
Згідно з постановою Кабміну, яка діє з літа минулого року, для користувачів субсидії збільшили з 20% до 70% розмір відшкодування частини кредиту, взятого за державною кредитною програмою «Ощадний дім». Підвищився і максимальний розмір компенсації по кредитах, взятих на енергоефективне обладнання і матеріали – з 5000 до 10000 грн. та з 12000 до 14000 грн. відповідно.
Крім державної, почала діяти ще й обласна «Програма стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, ОСББ та житлово-будівельних кооперативів Чернігівської області на 2016-2017 роки». 27 січня обласні депутати на ці заходи передбачили два мільйони гривень. Кошти впродовж наступних двох років підуть на компенсацію 10-відсоткової ставки по кредитам на заходи з енергозбереження та придбання котлів на альтернативному виді палива для населення та ОСББ.
Детальніше про умови кредитування та необхідний пакет документів для отримання компенсацій можна дізнатися у кредитному відділі «Ощадбанку», де оформляють «енергоощадні» кредити.
Андрій Грудницький
Переглядів: 452 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук