"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Квітень » 10 » Компенсація підприємцям
08:50
Компенсація підприємцям
Держава виплачуватиме компенсацію підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Кабінет Міністрів України постановою від 4 березня 2015 року № 105 затвердив Порядок виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.
Компенсація здійснюється за 2015 рік за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті України.
Бюджетні кошти спрямовуються підприємствам, установам, організаціям на компенсацію витрат на виплату середнього заробітку працівникам, які працювали на таких підприємствах, в установах, організаціях на час призову на військову службу, не більше одного року.
Що повинен зробити роботодавець для компенсації заробітку, виплаченого мобілізованим працівникам?
1) Спочатку роботодавець нараховує та виплачує працівнику зарплату. Цей обов’язок роботодавця забезпечений його відповідальністю.За порушення порядку виплати зарплати роботодавець може нести: майнову (ст. 265 КЗпП), адміністративну (ч.1 ст.41 КУпАП) та кримінальну (ст. 175 ККУ) відповідальність.
2) Після виплати зарплати мобілізованому працівникові роботодавець має право на бюджетне відшкодування таких виплат в повному обсязі, включаючи податки, але за обмежений період – 1 рік.
Для цього роботодавець повинен подати необхідні документи до управління соціального захисту населення:
- Звіт про фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам – встановлена форма звіту, затверджена в Додатку 1 Постанови КМУ.
У звіт включають всю суму, нараховану для виплати працівнику, включаючи суму отриману працівником і суми податків і зборів. Звіт погоджується у районному військовому комісаріаті, який здійснював призов працівника на військову службу і подається щомісяця, але не пізніше 15 числа місяця, що настає за звітним
Перші звіти за січень, лютий, березень 2015 року підприємства подають до 15 квітня поточного року.
З питань, які виникають у ході реалізації постанови, звертатися до управління соціального захисту населення райдержадміністрації за тел. 2-17-77, 2-12-06, 2-13-80.
Переглядів: 504 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук