"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Травень » 19 » «Коли рашка Крим віджала, менше було шуму»
13:32
«Коли рашка Крим віджала, менше було шуму»
15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про запровадження санкцій проти соціальних мереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також компаній "Мейл.ру", "Яндекс" та їхніх сервісів. Доступ до всіх сервісів "Яндекса" і Mail.ru заборонений на три роки.
Теоретично це обмеження має вдарити по економіці країни-агресора. Але якщо розібратися, то можуть постраждати прості українці. У першу чергу підприємці, які ведуть бізнес через санкційні соцмережі.
Крім того, практично кожен користувач Інтернету має залежність від соціальних мереж, особливо молодь – від «ВК». Тож таке примусове обмеження дуже схоже на сухий закон, який був введений у 1985 році. Тоді тільки в рази зросло самогоноваріння.
Однак уся ця катавасія із блокуваннями може стати дуже гучним пшиком. Адже блокувати будь-які Інтернет-ресурси в Україні можна тільки в судовому порядку. «Щодо юридичних осіб можуть прийматися обмеження, але щодо блокування сайтів... у нас таке поняття є, але тільки через суд. Тому мені буде цікаво подивитися, яким чином Інтернет-провайдери виконуватимуть указ Президента», – заявив в інтерв’ю УНІАН представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Михайло Чаплига.
Та вже того ж вечора соцмережі знайшли вихід, як обійти заборону. Зокрема, користувачі «ВКонтакте» отримали чітку інструкцію, як без проблем продовжити користуватися сервісом після обмеження доступу.
А що думають самі користувачі соцмереж?
Олександр Пилипчук: «У мене близько двох тисяч друзів, однокласників, одногрупників, знайомих. Соцмережі – це єдиний спосіб з ними спілкуватись, нас розділяють тисячі кілометрів, так я можу бути в курсі подій із життя своїх друзів, так, як і вони... Друзі, в нас хочуть забрати право спілкуватись з нашими родичами, друзями? Мене це дуже обурює. Ми не повинні мовчати, ми маємо право на вибір. Ми вільні, і маємо право самі зробити свій вибір!»
Роман Соколенко:
– Закриваю цю сторінку, бо втрачаю надто багато часу. А я все думав, як відучити себе від соцмереж.
Група «Монастирище.UA-Vip»:
– Таке нас не влаштовує. Ми маємо групу тут. Засновник має ще свою групу.
Олеся Скаржинець:
– … Напевно, коли рашка Крим віджала, менше було шуму.
Жека Пантелеєнко:
– Категорично проти того, щоб блокували ВК і ОК! Це пряме втручання в мої права! Заблокуйте – і молодь просто так це не залишить! Вам немає що робити?! Заблокуйте краще Twitter і Facebook, де всі депутати сидять!
Андрій Грудницький
Переглядів: 426 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук