"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Грудень » 10 » Книга про сто бійців – історія про кожного
16:13
Книга про сто бійців – історія про кожного

6 грудня, до Дня Збройних сил України, у залі школи мистецтв пройшла презентація книги Олесі Реути «Ічнянці в АТО «Сто бійців». Видання для Ічнянщини на сьогодні унікальне, адже в ньому про будні та героїзм, побут та бойові дії у зоні антитерористичної операції розповідають власне учасники подій.
До книги увійшли розповіді ста жителів району, які взяли та ще беруть участь у так званій антитерористичній операції. Видання вмістило лише сто свідчень, адже саме стількох учасників АТО Олеся Реута змогла знайти та розговорити. Однак, це не свідчить, що решта життєвих історій наших захисників буде забута. Авторка вже запланувала роботу над новою книгою, до якої має увійти ще сто історій та свідчень.
Презентація нової книги тісно переплелася з відзначенням Дня Збройних сил України та концертним заходом. Чи не вперше представники влади офіційно не брали участі у святі, залишившись непомітними гостями в залі. Натомість до присутніх на святі з проповіддю звернувся настоятель храму св. Миколая отець Зеновій. Також від імені Української православної церкви Київського патріархату він вручив церковні грамоти за жертовність та любов до України всім пораненим на Донеччині та Луганщині бійцям. Не забули пом’янути і світлу пам’ять загиблих учасників АТО із Чернігівщини, серед яких і наші земляки – Володимир Моісеєнко та Станіслав Кривонос.
Виступив перед присутніми й учасник АТО, боєць 1-ї танкової бригади, механік-водій танка Т-64БМ «Булат» Олег Куриленко. Олег говорив про мирне життя, про ставлення до військовослужбовців, воїнів АТО, які повернулися з війни. Він відмітив, що на свято багато хто із хлопців не прийшов – і причина тому бойкот із їхнього боку влади.
– Хлопці розчаровані, вони не бачать змін на краще в державі, зокрема і в районі. Нещодавно я повернувся із західної України, де був на лікуванні у санаторії. Для учасників АТО там проводять безкоштовні екскурсії. І, не дай боже, заїкнутися, що ти АТОвець, тобі мало не руки цілуватимуть за те, що захищав Батьківщину. У нас хоч би елементарне зробили: допомогли хлопцям в оформленні земельних ділянок чи інших документів. Сьогодні нам говорять, що вільної землі немає. Але ж є ділянки, які обробляються незаконно. Якби хлопці відчували підтримку з боку держави, то вже половина із них пішла б на контрактну службу. Їхній досвід безцінний, адже вони мають практику наступальних дій.
Завершилося святкування Дня ЗСУ та презентація книги виступом волонтера Тетяни Дорошенко, яка неодноразово особисто відвозила гуманітарну допомогу нашим бійцям. До виступу вона не рвалася, однак учасники АТО наполягли. Насамперед волонтерка подякувала за зроблене для України та висловила жаль, що воїнам після пережитого на сході країни так важко повертатися до мирного життя. Також Тетяна Дорошенко від імені волонтерів, АТОвців та їхніх сімей подякувала Олесі Реуті за випущену книгу та Віктору Кияновському – за фінансову підтримку видання.
Андрій Грудницький
Фото автора

На фото: Герої книги «Ічнянці в АТО «Сто бійців»; кожен із них безкоштовно отримав примірник книги.
Переглядів: 713 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук