"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Серпень » 11 » Кишкові інфекції підстерігають нас усюди
13:37
Кишкові інфекції підстерігають нас усюди
На 67% зросла в районі захворюваність на гострі кишкові інфекції за сім останніх місяців порівняно з аналогічним періодом минулого року. Із 23 випадків захворювань 14 – на гастроентероколіт, 7 – ротавірусну інфекцію, по одному – на лямбліоз і сальмонельоз. Майже половина хворих – 42% – діти.
Окрім того, зареєстровано три випадки аскаридозу та чотири – ентеробіозу серед дітей.
З метою профілактики виникнення кишкових інфекцій Ічнянське районне лабораторне відділення ДУ«Чернігівський ОЛЦ МОЗ України» провело моніторингові відвідування 23 пришкільних таборів та КЛПЗ «Ічнянська ЦРЛ».
У трьох пришкільних таборах у змивах було висіяно бактерії групи кишкової палички, що свідчить про недотримання дезінфекційного режиму.
Збудниками кишкових інфекцій є патогенні бактерії, віруси, глисти. Вони потрапляють із виділеннями хворих людей у зовнішнє середовище, а потім з їжею чи водою – в травний канал здорової людини. Зараження може відбуватись у побуті через забруднені руки, посуд, побутові речі, може переноситься мухами і тарганами.
Характерними для всіх кишкових захворювань є загальна інтоксикація організму й ураження шлунково-кишкового тракту, підвищується температура тіла, з’являються головний біль і розлади травлення: нудота, блювота, діарея.
У разі виявлення перших ознак кишкової інфекції необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи. Самолікування не безпечне для здоров'я!
Детальна інформація про моніторингові дослідження – на сайті Ічнянського РЛВ.

Віталій ХРИСТЮК, завідувач районного лабораторного відділення
Переглядів: 415 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук