"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 10 » Кількість померлих від отруєння алкоголем зросла до 42 осіб
08:56
Кількість померлих від отруєння алкоголем зросла до 42 осіб
Кількість померлих від отруєння фальсифікованим алкоголем зросла до 42 осіб, зареєстровано 85 випадків отруєнь алкоголем. Про це повідомили в прес-службі Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.
"Станом на 9.00 4 жовтня 2016 року в країні зареєстровано 85 випадків отруєнь фальсифікованим небезпечним алкоголем, з них 42 випадки завершилися летально", – йдеться в повідомленні.
Зокрема, у Харківській області кількість постраждалих від отруєння фальсифікованим небезпечним алкоголем становить 66 осіб, із них 29 осіб померли; у Житомирській області (м. Бердичів) отруїлися три особи, померла одна; у Донецькій області (м. Лиман) отруїлися д’ев’ять осіб, з них п’ять померли; у Миколаївській області (м. Миколаїв) отруїлися та померли п’ять осіб; у Луганській області (м. Рубіжне): отруїлися та померли дві особи.
Як повідомлялося, перші смерті внаслідок отруєння алкоголем були зафіксовані в Харківській області 22 вересня. Згодом смертельні випадки від отруєння сурогатним алкоголем ситалися також у Донецькій, Луганській, Миколаївській і Житомирській областях.
29 вересня прокурор Харківської області повідомив про затримання організатора та трьох посібників виробництва сурогатного алкоголю. Організатор виробництва та двоє його пособників 30 вересня були арештовані судом на 60 діб без права внесення застави. Ще один посібник перебуває під домашнім арештом.
Фальсифікат поширювався через Інтернет, тому правохоронці застерігають від вживання придбаного таким чином спиртного. Сурогат був у пляшках під назвою горілка «Пшенична».
Підготував Тарас Бойко
Переглядів: 364 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук