"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Серпень » 9 » Художник-графік із Хаєнок
14:17
Художник-графік із Хаєнок

91 кв. + фото скановане

= Наші земляки = Художник-графік із Хаєнок

   Обираючи професію, діти часто наслідують батьків. Юні таланти розвиваються у відповідній обстановці, а досягнувши професійних висот, прославляють рідний край та його людей. [ ?]

   Учитель із Хаєнок Олександр Гузь вільний час проводив із пензлем у руках. Його донька Валя ще не ходила до школи, тож могла годинами спостерігати за роботою батька, а тоді й сама виводила олівцем усе, що надумає. Вона так захопилася малюванням, так мріяла стати художником, що по закінченні Хаєнківської школи вступила до Київського художньо-промислового технікуму.

   Одержавши спеціальність  майстра з вишивки, протягом семи років працювала головним художником на Прилуцькій фабриці художніх виробів. Валентина Олександрівна вдосконалювала свій професійний рівень, продовжуючи навчання на художньо-графічному факультеті Одеського педагогічного інституту ім. К. Ушинського. З 1974 року викладала рисунок, живопис та композицію в Криворізькій дитячій художній школі №1 Дніпропетровської області.

   Художньо-виставкова діяльність Валентини Козловської починалася з участі в районних та обласних виставках у Кривому Розі та Дніпропетровську, де займала призові місця. Художниця брала участь у конкурсах Криворізької організації Національної спілки художників України, посіла друге місце в конкурсі «Від Трипілля до сьогодення» за графічну роботу «Мавка лісова», виконану за мотивами  драми-феєрії «Лісова пісня» Лесі Українки. А в 2005, 2007 та 2012 роках відбулися персональні виставки графіки та живопису в Кривому Розі. Ще була Всеукраїнська виставка-конкурс, присвячена пам’яті художника Георгія Якутовича.

   За творчі досягнення нашу землячку Валентину Козловську прийняли до Національної спілки художників України.

   Анатолій Кузуб

Переглядів: 460 | Додав: gam-ua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук