"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Жовтень » 23 » Хто повинен купувати лічильник?
08:58
Хто повинен купувати лічильник?
Майже тридцять сімей району домоглися від газового господарства безкоштовної заміни лічильників. У цьому їм допоміг громадський діяч Ігор Денисенко. Він це питання вивчає з 2015 року. А ще виступає проти встановлення так званих перемичок.
– Перехідний патрубок, перемичка, бойпас – назви одного й того ж виробу, який встановлюють замість лічильника при знятті його на повірку, – розповідає Ігор Денисенко. – Монтаж подібного приладу не прописано у жодному законодавчому акті. Він немає сертифіката відповідності технічним нормам, що гарантують безпечність використання в побуті. Тож це фактично прилад кустарного виробництва і його встановлення може бути небезпечним для родини. Зважаючи на це, домовласник може вимагати встановлення іншого лічильника з обмінного фонду газової компанії, що і передбачає законодавство. Якщо лічильник не пройшов повірку, то раджу писати заяву на голову правління «Чернігівгаз» з вимогою установити лічильник за кошти підприємства. Підстава: стаття 17 Закону про метрологію та метрологічну діяльність, Постанова Кабміну № 474, Постанова НКРЄ №2494. У разі повірки всі витрати на ремонт, заміну, монтаж, демонтаж покладаються на газову компанію. У районі вже близько тридцяти сімей отримали лічильники безкоштовно.
Нещодавно ми домоглися повернення 4000 гривень пенсіонерці Наталії Сміян з Ічні. Торік у лютому у неї зняли лічильник на повірку, після якої визнали його несправним. Жінка не відразу його замінила, оскільки у неї саме помер син. Весь цей час стояла перемичка, тож місячне споживання газу порахували за середньорічною нормою споживанням – по двісті кубів за кожен літній місяць. У кінці серпня вона отримала платіжку із шістьма тисячами боргу. Щоб не відмовили у субсидії, погасила частину боргу – 4000 гривень. Тоді люди й підказали їй звернутися до нас. Ми написали листа в НКРЄ і та зобов’язала газове господарство повернути гроші.
Записав Андрій Грудницький
Переглядів: 450 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук