"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Травень » 11 » Хто на Ічнянщині залишиться без субсидії?
09:45
Хто на Ічнянщині залишиться без субсидії?

Із 1 травня субсидії не зможуть отримувати сім'ї, що мають автомобіль, молодший п'яти років, квартиру площею більше 120 м² або будинок понад 200 м². Безробітним доведеться реєструватися в центрі зайнятості, а здавачам нерухомості в оренду декларувати дохід від неї. Ці та інші зміни запровадив уряд у п’ятницю 27 квітня, під час свого позачергового засідання.
З іншого боку є й нововведення, які зробили субсидію доступнішою. Тепер внутрішньо переміщені особи зможуть оформити субсидію без договору про оренду житла – тільки на підставі заяви та декларації, вказавши склад домогосподарства.
Кому не буде субсидії?
Як розповів начальник управління соціального захисту населення Анатолій Породько, відтепер власники нерухомості, які здають її в оренду, мають указувати в деклараціях відповідні доходи. Без подання такої декларації допомогу не призначатимуть. Також субсидію більше не зможе отримати сім'я, що має автомобіль, якому менше п'яти років. Винятки: мопеди, а також машини, надані органом соціального захисту населення.
Сім'ї, які живуть у квартирах площею понад 120 м² або у будинках – понад 200 м², більше не отримають субсидій. Питання не розглядатиметься на комісії навіть тоді, якщо там прописаний один немічний пенсіонер. Щоправда, це правило не поширюється на прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу.
Якщо у родині є безробітний, то тепер йому потрібно стати на облік у центрі зайнятості. Інакше органи соцзахисту автоматично нарахують йому щомісячний дохід у розмірі трьох прожиткових мінімумів – 5286 грн.
Також своїм рішенням уряд ще більше змусить економити на опаленні. Соціальну норму на газове опалення знизили з 5 до 4,5 м³, на електроопалення – з 51 до 30 кВт/год на 1 м² площі.

Кому субсидію не перерахують автоматично?
Система субсидіювання працює так, що субсидії перераховуються автоматично, як на літній, так і на зимовий період. Але уряд вніс деякі зміни, тож, за словами Анатолія Породька, декому доведеться повторно подавати заяву на призначення допомоги.
До такої категорії потрапили: внутрішньо переміщені особи, сім'ї з безробітними працездатного віку з нульовим і меншим за мінімальну зарплату доходом, родини, яким призначили субсидію не на всіх зареєстрованих, сім'ї, які станом на травень 2018-го мали більше ніж двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги і не погасили її до червня.
У Кабміні заявляють, що зміни в нарахуванні субсидій ухвалили в межах підготовки до їх монетизації. Вона, нібито, все ж запрацює з 2019 року і заощаджені гроші можна буде залишати собі. Тож з допомогою нововведень надіються позбавити субсидій тих, хто має приховані доходи або працює в тіньовому секторі. Сьогодні компенсують лише заощаджені кошти за 150 кіловатів електроенергії, якщо вона використовувалась для опалення, або 100 кубів зекономленого газу. Для отримання компенсації, як і раніше до 1 вересня потрібно написати відповідну заяву в управління соцзахисту.
Андрій Грудницький
Переглядів: 518 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук