"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Лютий » 16 » Хто і де вбив лосів?
15:03
Хто і де вбив лосів?
31 січня рештки двох вбитих лосів, самця та самку, знайшов у ліску житель Грабова Володимир Куриленко. Він припускає, що тварин у заповідній зоні Ічнянського національного природного парку добували невідомі браконьєри.

– Я вийшов на город, – повідомив телефоном Володимир Куриленко, колишній працівник Нацпарку. – Звернув увагу на пташок, які злітали, а потім ніби падали неподалік у вільху. Підійшов ближче і на землі побачив бельбухи, шкури і ноги вбитих двох лосів. Туш не було. Зателефонував керівництву Ічнянського Нацпарку, та міліцію чомусь не викликали. Рештки тварин я зняв на мобільний і виклав відеоролик в Інтернет.
Цього ж дня до мене приїхали заступник директора Нацпарку Сергій Гладкевич, а потім – їхній єгер, який закопав рештки тварин. Наступного дня я пішов подивитися, чи собаки не тягають шкури та нутрощі лосів, але на тому місці побачив тільки яму. Перед цим бачив машину з охорони Нацпарку, мабуть, вони забрали рештки тварин.
4 лютого працівники Нацпарку попросили написати пояснювальну, написав у двох екземплярах.
Лосі у нашій місцевості – рідкість, полювання у заповідній зоні на них заборонене. Це не зайця вбити – це кримінальний злочин. Тим більше, що одна тварина коштує приблизно 20-25 тисяч гривень, а їх дві добували.
Директор Ічнянського національного природного парку Олександр Шульга прокоментував ситуацію так:
– На дзвінок Володимира Куриленка ми зреагували відразу. 31 січня на місце виїжджали мій заступник Сергій Гладкевич та єгер Олексій Буймистер. Спочатку вивчали ситуацію. Рештки лосів знаходилися на межі Нацпарку, біля людських городів, і були кинуті в кущі, бо ні крові, ні інших слідів забою на цьому місці не було. Тобто тварин туди привезли. Того ж дня мої працівники прикопали рештки, а потім перевезли їх до Нацпарку. Другого лютого почалося розслідування, брали пояснюючі. 10 лютого я подав заяву до Ічнянського РВ УМВС.
За словами голови громадської організації «Активіст Ічнянщини» Ігоря Денисенка, 4 лютого вони подали заяву про незаконне полювання на лосів до прокуратури. Наразі прокуратурою розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 248 Кримінального Кодексу України. Розслідування доручено слідчому відділенню Ічнянського РВ УМВС. Крім того, прокуратура під час розслідування надасть правову оцінку діянь посадових осіб Нацпарку.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 464 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук