"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Червень » 9 » Хресною ходою – до чудотворної ікони Іржавецької Божої Матері
13:51
Хресною ходою – до чудотворної ікони Іржавецької Божої Матері

Третій рік поспіль 6 червня в Іржавці людно. Цього дня до Свято-Троїцького храму хресною ходою прийшли паломники, щоб поклонитися чудотворній іконі Іржавецької Божої Матері. 301 рік тому вона замироточила і відтоді допомагала зціляти хворих, захищала запорізьких козаків.
Участь у ході взяли віруючі з Ічні, Парафіївки, Южного, Качанівки. Серед них – люди різного віку, з обмеженими можливостями, немічні. Їхній
шлях діти встеляли квітами.
Процесію зустріла іржавецька громада з чудотворним образом. Ікона, нещодавно відреставрована з благословення Ніжинського та Прилуцького єпископа Іринея, залишиться в стінах місцевої церкви.
Поки Свято-Троїцький храм ще будується, одинадцять священиків Ічнянського й Талалаївського районів відправили Божественну літургію у пристосованому приміщенні, а біля нової будови – акафест та літургію.
– Свято-Троїцька церква будується силами громади років чотири. Нещодавно завершили покриття даху. Допоміг у фінансуванні керівник ПрАТ «Кремінь» Олександр Сенчик. Перейдемо у приміщення лише тоді, коли виконаємо внутрішні роботи. Наразі, коли це буде – поки сказати не можу, – зазначає настоятель Свято-Троїцького храму отець Петро Місяйло.
На згадку про день чудоявлення ікони в Іржавці протягом трьох століть – храмове свято. Жителі гостинно прийняли учасників духовного заходу та нагодували їх обідом. А Ічнянський козацький полк пригощав кулішем.
Світлана ЦЮПКА
Переглядів: 557 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук