"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Червень » 15 » Хресна хода до чудотворної ікони Іржавецької Божої Матері
09:41
Хресна хода до чудотворної ікони Іржавецької Божої Матері

В Іржавці з нагоди храмового свята та на честь ікони Іржавецької Божої Матері четвертий рік поспіль, 6 червня, відбувається хресний хід. Чудотворний образ Богородиці допомагав зціляти хворих та захищав козаків Запорізької Січі. 302 роки тому ікона замироточила.
Віряни з Ічнянського, Срібнянського, Талалаївського районів, а також Сумської області зі своїми священиками здійснили паломництво, аби вклонитися святому образу Божої Матері.
Хоча у новозбудованому Свято-Троїцькому храмі ще тривають ремонтні роботи, тут відбулася святкова служба. Потім вирушили хресною ходою до молитовного дому, де й відслужили літургію.
Зі спогадів Миколи Ревуцького: «Вже за тиждень до того дня можна було бачити юрби прочан, які йшли з усіх боків, а в саме свято їх буває так багато, що порівняно невеликий храм Ржавський не вміщає в себе й десяту частину їх».
Свято закінчилося, за старою традицією, трапезою. Цього дня в Іржавці протягом трьох сторіч – храмове свято. Допомогу у відзначенні храмового свята надало місцеве СТОВ «Іржавецьке».

Світлана Цюпка Фото Сергія Сироти
Переглядів: 429 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук