"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Квітень » 14 » Картопляний «забіг»
19:01
Картопляний «забіг»
Поки мешканці міст вирішують, де провести травневі свята – в Одесі, Львові чи Карпатах, а то й далі, ми клопочемося, як виорати, посадити, посіяти на Сулимисі, аеродромі, в Жадьківці… Устигнемо до свят, на які матимемо чотири вихідні, – то й собі виділимо день на шашлики. А поки що головне – посадити картоплю і таку, щоб уродила. То яким же сортам надають перевагу мешканці нашого району?
Сергій Меліхов, с. Іржавець:
– Городу маємо 20 соток. Садитимемо сортову рожеву сорокаденку, назву не пригадаю. На нашому чорноземі ця картопля гарно родить. Четвертий рік її розводимо.
Валентина, с. Рожнівка:
– Сортів багато, садитимемо всіх потроху. Як же без картоплі жити? Яка вродить, та й добра.
Світлана Красій, с. Гужівка:
– Земля у нас родюча. Перевагу надаю сортам, які подобаються. Добра й розвариста біла «бера». Гарно родять «слов’янка» (рожева) та «ленінградка» (біла з рожевими вічками). Цього року садитиму й червону «корявку», так її в народі називають. Вона хоча й дрібніша родить, але смачна. «Синьоглазка» чомусь не родить, а «білороса», хоч і родюча, але мені не подобається. Вона вважається кормовою.
Ігор Кравченко, смт Парафіївка:
– Звичайно садитимемо «білоросу». Вона смачна, швидко розварюється. На нашому чорноземі пробували садити й «слов’янку», але вона чомусь перевелася.
Віра Бондаренко, смт Парафіївка:
– У нас є різні сорти. Як і зазвичай, садитимемо кожного сорту потроху: «білоросу», «пікассо», «кримську розу». Побачимо, яка краще вродить, аби погода сприяла.
Надія Гніда, м. Ічня:
– Садитиму всякої потроху. Взяли на посадку й «білоросу», і ще якусь нову – рожеву, призабула, як називається. Білу картоплю теж садитимемо. Хоча в останні роки краще родить рожева.

Ольга Селюх, с. Тишківка:
– Земля у нас піщана. Якщо дощу немає, то ніякий сорт не допоможе.. А такого «розумного» сорту, ще ніхто не придумав. Учора город виорали, а сьогодні – пісок курить. Коли вибираємо картоплю, земля ніби попіл. Сортова, не сортова – якась вродить. Продавати нічого, але не купуємо і слава Богу.
Лідія Завгородня, с. Сезьки:
– На нашій піщаній землі треба садити ранні сорти: «арозу», «венету», «беціну». Добре родить «білороса». До кожної картоплі треба підбирати грунт. Цього року садитимемо «гренаду», рожеву, а всередині жовту.

Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 510 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук