"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Травень » 23 » канікули
15:31
канікули
На відпочинок до італійських родин
Чверть століття в нашому районі працює відділення Дитячого фонду, який спільно з італійськими благодійними фондами займається організацією відпочинку в італійських сім’ях дітей сиріт, напівсиріт, із багатодітних сімей та дітей без батьківського піклування. З нагоди цього ювілею відбулася розмова з керівником районного відділення Галиною Гарчинською.
– Галино Михайлівно, скільки ічнянських дітей відпочили за ці роки за кордоном?
– Більше 400. Спочатку їздила лише одна дитина на рік, а з економічним розвитком Італії, кількість зросла до 30-35 дітей на рік. Цього року із району на відпочинок в італійські родини поїде 13 діток. Вперше за роки існування фонду двоє дітей літні канікули проведуть в Іспанії. Кількість бажаючих відпочити за кордоном щороку збільшується, але через фінансову кризу в іноземців дещо обмежені можливості.
– Чим цінний для дітей відпочинок за кордоном?
– Перш за все духовним збагаченням та розширенням кругозору. Діти мають чи не єдину можливість побачити інший світ, познайомитися з культурою та традиціями іншої країни, зрештою, побувати на морі, в горах… Поїздки за кордон дуже змінюють дітей. Вони отримують позитивний досвід, стають більш дисципліновані та цілеспрямовані, знають, чого слід прагнути в житті.
– За кордоном діти, певно, мають проблеми через мовний бар’єр?
– За першого візиту без цього не обходиться. Але наші діти швидко вивчають італійську мову, особливо розмовну. Коли до нас приїздять італійці, діти вільно з ними спілкуються, і виступають в ролі перекладачів.
– Кого з ічнянців цього року відвідали закордонні гості?
– Щороку, напередодні Великодня, хтось із італійців, які приймають у себе наших дітей, приїздить до своїх підопічних. Нещодавно приймала дорогих гостей сім’я Анастасії Половецької з Бережівки. Подружжя Ротта хотіло познайомитися з опікунами дівчинки та умовами її проживання. Відвідинами італійська родина залишилась задоволена.
Раді були гостям і в багатодітній родині Ролдухіних із Дорогинки. До них завітав Мар’яні Джачінто, мер італійського міста Сереньо.
Мар’яні Джачінто приїздить до Ролдухіних вже вдруге. Торік він був із дружиною Антонелою Маурі і їх вразив Дорогинський дитячий садок, який за якістю виконаного ремонту, облаштування та умов, створених для дітей, нічим не відрізняється від італійських дитсадків.
За нинішнього перебування сеньйор Мар’яні із задоволенням працював у великому господарстві Ролдухіних: годував коня й корів, ганяв комарів від худоби. дружні й трудолюбиві. Родина живе за рахунок підсобного господарства. Тримають дві корови, коня, чимало різної птиці, обробляють землю. Обов’язки по господарству розподілені між усіма членами сім’ї, зокрема, й п’ятьма дітьми. Хліб багатодітній родині дається нелегко, але італієць високо оцінив виховання працею і залишився дуже задоволеним своїм візитом до України.
Андрій Грудницький
Переглядів: 533 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук