"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Жовтень » 9 » «Качанівські музи» – у традиціях благодійності
14:54
«Качанівські музи» – у традиціях благодійності

Національний історико-культурний заповідник «Качанівка» гостинно запросив усіх бажаючих на ІХ літературно-мистецьке свято «Качанівські музи: в традиціях благодійництва», яке відбулося 3 жовтня у парадному дворі палацу.
Концертна програма зібрала численну глядацьку аудиторію. Та й не дивно – хіба часто в наших краях виступає капела бандуристів ім. О. Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм, Ніжинське училище культури та мистецтв ім. М. Заньковецької, Київський театр історичного танцю «Ля Ревері», Київська муніципальна академія естрадного та циркового мистецтва, Прилуцький театр вогню «Агні». Аматорські колективи Ічнянщини теж дістали щедру порцію аплодисментів від своїх шанувальників.
Гості Качанівки милувалися творами живопису і декоративно-прикладного мистецтва та виробами народних майстрів Ічнянщини й м. Чернігова. Можна було придбати оригінальні сувеніри на пам'ять і смаколики для перекусу на всякий смак. Для найменших учасників свята працювали дитячі атракціони.
Шістнадцять талановитих учнів Парафіївської та ічнянських шкіл у меморіальній кімнаті Т. Шевченка змагалися в літературних читаннях творів Великого Кобзаря та Олександра Ахмета на качанівську тематику. Артистично прочитавши баладу «Лілея», перше місце завоювала Руслана Цинковська з Парафіївки, її землячка Катерина Іващенко – друге, ічнянка Тетяна Мірошниченко – третє. Переможниць конкурсу преміювали по 500, 300 і 200 гривень відповідно, а всіх учасників – по 100. Не поганий стимул для вивчення напам’ять і художнього декламування творів української літератури отримали діти від спонсорів заходу.
На припалацовій території відбулися кінно-спортивні змагання (джигітовка) за участі агрокомплексу «Соколиний хутір».
До Качанівки приїхали представники Чернігівської обласної та Ічнянської районної адміністрацій, Міністерства культури України, обласної та районної рад, діячі культури і мистецтв, ветерани Другої світової війни, представники територіальних громад Ічнянщини. Їх зустрічали «молодий Тарновський з панночками».
Перший заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич вручив відзнаки Президента України – медалі «70-річчя визволення України від фашистських загарбників» ветеранам війни, жителям с. Петрушівки Віктору Євдокимовичу Жадовцю, с. Верескунів – Тарасу Григоровичу Дудці, с. Купини – Івану Дмитровичу Глухенькому.
Протягом святкового дня волонтери збирали кошти на придбання теплого одягу воїнам АТО. Небайдужі люди вкидали до скриньки свої благодійні гривні, а наступного дня голова БО «Тиловий фронт Ічнянщини» Ніна Кошмар повідомила, що учасники та глядачі «Качанівських муз» зібрали 1680 гривень.
Свято організували НІКЗ «Качанівка», департамент культури і туризму, національностей та релігій ОДА, Ічнянська РДА, Парафіївська селищна рада за підтримки Міністерства культури України.
Наталія Черненко
Переглядів: 560 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук