"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Лютий » 17 » Кабінет міністрів продовжив дію програми "теплі кредити" і виділив на це 400 мільйонів гривень
15:19
Кабінет міністрів продовжив дію програми "теплі кредити" і виділив на це 400 мільйонів гривень
Кабінет міністрів України заклав у державний бюджет на 2017 рік 400 мільйонів гривень на реалізацію програми з видачі населенню "теплих" кредитів, які будуть використані для покупки енергоефективних матеріалів і обладнання.
Як повідомляв УНІАН, на початку квітня 2015 року уряд прийняв програму компенсації 20-40% вартості кредитів на заходи з підвищення енергоефективності. Бюджет програми склав 1,57 мільярда гривень. У лютому 2016 року Кабінет міністрів продовжив дію програми на рік, передбачивши на це 900 мільйонів гривень. Механізм фінансування "теплих" кредитів передбачає відшкодування 20% суми кредиту (але не більше 12 тисяч гривень) для громадян при заміні газових котлів, 30% суми кредиту (але не більше 14 тисяч гривень) на енергоефективне обладнання і матеріали для фізичних осіб, 40% тіла кредиту (але не більше 14 тисяч гривень у розрахунку на одну квартиру) на енергоефективне обладнання і матеріали для ОСББ та житлово-будівельних кооперативів. При цьому отримувачам субсидій цих ОСББ компенсується 70% суми кредиту. Місцеві органи влади також залучаються до цієї програми і розробляють власні програми з відшкодування населенню частини тіла кредиту або відсотків на реалізацію енергоефективних заходів. Це дозволяє населенню брати участь відразу в декількох програмах енергоефективності.
На сьогодні програма реалізується через три державні банки: "Ощадбанк", "Укргазбанк", "Укрексімбанк". 1 лютого голова Держенергоефективності Сергій Савчук провів зустріч з першим заступником голови правління "ПриватБанку" Олегом Сергєєвим, з яким обговорив перспективи участі банку у різних проектах з енергоефективності та відновлюваної енергетики, зокрема у програмі «теплих» кредитів.
8 лютого уряд розширив перелік банків-учасників програми «теплі» кредити. «Тепер «теплі» кредити можна буде отримати не тільки в Ощадбанку, Укргазбанку і Укрексімбанку, але і в ПриватБанку», – заявив глава Держенергоефективності Сергій Савчук.
За його словами, це розширить свободу вибору громадян щодо банку, місця розташування його філії, оптимальних умов кредитування.
«Завдяки приєднанню ще одного потужного банку з новітніми технологіями буде посилено конкуренцію у банківському секторі, що дасть змогу здешевити вартість кредитів для домогосподарств та ОСББ та залучити більшу кількість учасників.», – вважає він.
З жовтня 2014 року учасниками програми стали 215 тис. родин, які отримали понад 2,7 млрд. грн. З них уряд відшкодував 1,16 млрд. грн.
Підготувала Ярослава Середа
Переглядів: 417 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук