"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Жовтень » 2 » Южненці – з водою
13:38
Южненці – з водою

25 вересня у Южному відбулася довгоочікувана подія – відкриття водогону. На свято чистої криниці зібралися мешканці села, представники місцевої влади, гості з району і столиці.
Южненці чекали цієї миті багато років, тож першим струменям, які забили фонтаном, щиро раділи і дорослі, і діти. Водорозподільну станцію, щоб довго служила людям, освятив священик церкви Різдва Богородиці отець Сергій Захарченко. освятив водорозподільну станцію. З подією мешканців привітав народний депутат України Валерій Давиденко.
Програму «Питна вода» депутати сільської ради прийняли ще 2009 року. У селі створили кооператив з будівництва водогону, але справа просувалась повільно. Та коли вода у криницях почала пересихати, люди зрозуміли: зволікати не можна.
У 2011 році приступили до виготовлення проектно-кошторисної документації, у 2012-му – за кошти членів кооперативу почали будівництво водогону протяжністю 12 кілометрів. Роботи, які виконував приватний підприємець Василь Огієнко, завершили наступного року. Але буріння і введення в експлуатацію свердловини глибиною 283 метри, що відбувалося за державні кошти, затяглося на чотири роки. Бурило свердловину ТОВ «Бурвод» м. Києва.
Сьогодні довгоочікувана вода – вже в оселях селян. Послуги з водопостачання надаватиме КП ВКГ «Ічень».
За словами сільського голови Раїси Котенко, всього на будівництво водогону витрачено 1 млн. 202 тис. грн. Зокрема, 765 тис. грн. – субвенція з державного бюджету, 155 тис. грн. – з районного, 282 тис. грн. – з бюджету розвитку Южненської сільської ради. Директор ПСП «Фортуна» Іван Пащенко допомагав транспортом та будівельними матеріалами.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора

Стрічку перерізають сільський голова Раїса Котенко та директор ПСП «Фортуна» Іван Пащенко.
Переглядів: 462 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук