"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Квітень » 28 » Ювілейний рік
12:14
Ювілейний рік
Вітаю районну газету «Трудова слава» з 80-річчям!
Хочу подякувати районці, що вона не забуває нашого маленького неперспективного села Сезьки та друкує нариси про жителів Ічнянщини та, зокрема, про моїх земляків. Це і про Тетяну Черненко, сільського бібліотекаря. Я пам’ятаю першу книжечку «Дубок», яку вона мені видала. Це і про Валентину Міскун, нашу медсестру, яка в роки війни працювала в госпіталі. Беру і читаю «До білих ведмедів» Василя Протащука. Не забула газета і Миколу Протащука, невтомного трудівника і поета. А ще була замітка про Валентину Корсун до Дня Матері. Та всіх не перелічити!
Щиро дякую улюбленій газеті за знайомство з людьми пера. Це Станіслав Маринчик захопив нас своєю «Квіткою папороті», і ми читали її із захопленням від № 6 до № 52 2000 року. Пізніше, 15 лютого 2002 р., буде зустріч-презентація з письменником у школі, декламуватимуться його вірші і ляже в пам'ять рядок: «А слів нема…».
Газета пише про історичні місця нашого краю. Ці розповіді – заочні подорожі, які манили нас і таки виманили в Іржавець, Качанівку, Тростянець… Дякую за туристичні походи по скіфському городищу, до Чернявських прірв і Панського саду, джерельну воду і польову кашу Вадима Плошка з Ольшани. А почалося все теж із публікацій нашої районки: «Данилів вітряк», «Остання верба», «Ольшанка – річка невеличка», «Ольшана. 1905», «Плошки – родина інтелігентів і патріотів» і т.д. А ще є голуба глина і родовідне дерево в батьківській хаті Вадима Васильовича.
Зі шпальт дорогої газети ми дізналися, що в Чорнобилі був Віктор Кичай. Після незабутньої зустрічі з ним пам’ятатимемо його слова: «Із самого ранку 26 квітня 1986 року щось було не так…»
Спасибі тобі, люба газето, за те, що ми розширюємо свій кругозір, зустрічаємося з цікавими людьми району. На цих зустрічах співали навіть не співаючі, бо з нами була Лідія Панічевська, директор школи.
Не стоїть газета осторонь і від таких болючих тем, як небезпечне сусідство зі складом боєприпасів у Дружбі, спалювання пороху на території району.
Люблю читати взагалі, особливо ж – «Трудову славу». Завжди її передплачували, а з 1997 року зберігаю кожен номер (листоноші це знають) і веду в загальному зошиті тематичний облік надрукованих матеріалів. До «Змісту» включила 14 пунктів, зокрема, «Твої люди, Ічнянщино», «Історія рідної землі», «З життя видатних людей», «Наші таланти», «Консультує спеціаліст», «Господині на замітку»…
Низький уклін за вісім заповідей Матері Терези. За мудрість слів: «Добро, зроблене тобою, завтра ж забудуть. І все ж, твори добро!»
Користуючись нагодою, хочу привітати редакцію газети зі славним ювілеєм – 80-річчям! Творіть, шановні, а ми й далі будемо з вами.
Тетяна Хільчевська, вчителька-пенсіонерка, постійна читачка районки
Переглядів: 748 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук