"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Жовтень » 3 » Ювілей
15:35
Ювілей
«Криниця» – відрада і дружнє плече
У вересні 2003 року творчі люди Ічнянщини створили об’єднання літераторів «Криниця». До неї увійшли поети, письменники, краєзнавці – різного віку, різних професій, але їх поєднала любов до рідного краю і красного слова. Ініціатором створення і беззмінним керівником об’єднання протягом десяти років є письменник, кінорежисер, заслужений працівник культури України Станіслав Маринчик.
Минулої п’ятниці у школі мистецтв відбулося святкування 10-річного ювілею «Криниці», який став особливою подією в культурному житті району.
Учасники об’єднання, гості, школярі, громадськість міста поклали квіти до підніжжя пам’ятників славному українцю Тарасу Шевченку та землякам, чиї імені вписані в літературну історію України: Степану Васильченку, Василю Чумаку, Анатолію Дрофаню, до могили Григорія Коваля.
Ічнянських літераторів привітали з ювілеєм перший заступник голови РДА Інна Карпенко та заступник голови районної ради Зоя Присяжнюк, члени товариства «Чернігівське земляцтво» в Києві Станіслав Шевченко та Ольга Штепа.
За десять років активного літературного життя «криничани» видали близько 80 книг, провели не одну творчу зустріч з відомими українськими письменниками. За багаторічну працю на ниві літературної творчості, пропаганду рідної мови засобами друкованого слова та з нагоди 10-річчя заснування районного об’єднання літераторів «Криниця» його найактивніші учасники нагороджені грамотами. А «криничани» щиро дякували за матеріальну допомогу у виданні своїх творів меценатам Віктору Кияновському та Олександру Сенчику.
Наталія Черненко
Фото Миколи Смілика
Переглядів: 463 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук