"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Листопад » 22 » Ювілей
16:42
Ювілей
Аграрному ліцею – 25!

Минулої п’ятниці свій 25-й день народження відсвяткував професійний аграрний ліцей. Чверть століття – це мало чи багато? У рамках людського життя досить довгий відтинок, який вміщує народження і дитинство, шкільні роки й юність, становлення й створення власної сім’ї. А для історії – одна мить…
У 1987 році наказом Міністерства будівництва й експлуатації автомобільних доріг і Держкомітету з профтехосвіти Державного Агропромислового комітету Ічнянська автомобільно-дорожня школа була перейменована в Ічнянський філіал Сокиринського СПТУ-36 і передана у ведення Держпрофосвіти. Учні розпочали навчання за професіями тракторист-машиніст широкого профілю, лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу, обліковець молока на тваринницьких фермах. Колектив викладачів загальноосвітніх дисциплін, спецпредметів і майстрів виробничого навчання очолив директор Володимир Борсук. Через чотири роки заклад перейменували в СПТУ № 37. У цей час завершилося будівництво чотириповерхового гуртожитку з їдальнею для учнів училища. Неодноразово заклад зазнавав реорганізації та змінював назву: училище-радгосп, професійне училище-агрофірма, знову ПТУ. Але визначним в історії закладу став 2006 рік, коли він отримав статус професійно-аграрного ліцею, який більше десяти років очолює Геннадій Набієв.

За 25 років існування зі стін ліцею вийшло близько 1300 випускників: 26 груп трактористів-машиністів, 22 групи лаборантів хіміко-бактеріологічного аналізу, 10 груп машиністів автомобільного крана, 3 групи секретарів керівника, по 2 групи мулярів та монтажників гіпсокартонних конструкцій, група перукарів. У сучасному навчальному закладі є групи зі здобуття професій оператора комп’ютерного набору та оператора з ветеринарного оброблення тварин.
Розлетілися по світу випускники. Та вони не забувають стін, де зробили свій перший крок на трудову стежину. З ювілейною датою привітали навчальний заклад шановані гості. Від імені працівників Ічнянського національного природного парку Валентина Маломуж вручила Подяку за співпрацю, а голова міської ради Григорій Герасименко – Почесну Грамоту за значний внесок у виховання підростаючого покоління і додав:
– Мене переповнює гордість за те, що наш навчальний заклад не тільки вистояв у нелегкі часи, а й розвивається, готує фахівців, які потрібні в місті та в районі. Одержавши освіту в Київському автодорожньому інституті, я ніколи не забував, що починав навчання саме в Ічнянській автошколі.
Перший директор Володимир Борсук згадав історію становлення «знаменитої у свій час учбової одиниці в районі»:
– Було цікаво вчити дітей і самим учитись. Їздили по досвід у Полтавську, Хмельницьку області. Створили всі умови для навчання, проживання й харчування учнів.
Директор ліцею Геннадій Набієв подякував ветеранам навчального закладу, які його створювали і пройшли нелегкий шлях становлення, колегам, які бережуть їх спадок і збагачують своїми надбаннями та першим учням, які 1 вересня 1987 року переступили поріг СПТУ, а нині дорослі й успішні завдяки знанням, що здобули. Він вручив Почесні Грамоти нинішнім кращим ліцеїстам Яні Буй, Євгену й Сергію Лісовим та викладачам Олександрі Мілютенко, Світлані Ледень, Світлані Шевкопляс.
З потрійним святом: Днем студента, Днем працівників сільського господарства та 25-річчям закладу – привітав присутніх директор Ніжинського професійного ліцею побуту та сервісу Олександр Красніков. Пісенні вітання викладачам, майстрам, працівникам гуртожитку, їдальні, бухгалтерії, виробничої бази звучали від учнів Сергія Зінченка та Олександра Гордієнка, викладачів Ольги Яцеленко та Андрія Шеменди, вихованців районного будинку дитячої та юнацької творчості.
Хоча в закладу зараз нове ім’я, нові учні й нові вчителі, його суттю залишається – юність, яка обирає робітничі професії.
Наталія Черненко
Переглядів: 483 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук