"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Квітень » 28 » Юні грузинські артисти «запалювали» глядачів у майже порожній залі
13:59
Юні грузинські артисти «запалювали» глядачів у майже порожній залі

Попри те, що ічнянці купили всього 26 білетів, благодійний концерт національного ансамблю Грузії «Граалі» і «Некресі» все ж відбувся. Запальні юні артисти дві години радували глядачів своїм відмінним виступом.
Дитячий колектив з невеликого грузинського містечка Лагодехі гастролює з концертами не лише в своїй країні, а й за кордоном. Свою майстерність вони демонстрували в Польщі, Німеччині, Іспанії, Франції, Туреччині.
– Українська публіка нас гостинно зустріла, – говорить художній керівник ансамблю Каха Кубахідзе. – Нашому колективу десять років. У ньому десять вокалістів і двадцять танцюристів віком від 12 до 16 років. Думаю, що така співпраця укріпить культурний зв’язок між нашими країнами.
Учасники ансамблю показали кращі зразки грузинського фольклору. Вони чудово володіють мистецтвом грузинського багатоголосся, грають на музичних національних інструментах, а танцювальні елементи поєднують із акробатичними рухами і ритмічними кроками. На завершення дівчата-вокалісти заспівали грузинською та українською мовами «Хай цвіте, хай цвіте червона калина, нехай згинуть вороженьки, на усі віки».
Прикро, що такий мистецький захід відвідало мало людей. Та, мабуть, ічнянці просто звикли ходити на концерти тільки «на шару». А можливо, час співпав з передсвятковими днями – готувалися до Великодня.
– Я була захоплена красою та щирістю виконання співу, гри на старовинних національних інструментах, танцями, – ділиться враженнями ічнянка Інна Шевченко. – Для мене це був неймовірний сплеск позитивних емоцій. Але мені було соромно від нездатності місцевого керівництва організувати нормальну рекламу і заповнити залу глядачами. Багато людей не знали про концерт. Прикро, що про дружбу наших народів голова грузинської діаспори говорив у порожній залі.
Наталія Єпіфанович
Фото автора

Переглядів: 507 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук