"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Квітень » 24 » Його доля наділила багатьма талантами
13:58
Його доля наділила багатьма талантами
На початку квітня відзначив свій 80-річний ювілей Валентин Нагорний. Декілька слів хочеться розказати про цю чудову людину, яку доля наділила багатьма талантами – скромністю, розумом, мудрістю, порядністю, чесністю. За плечима Валентина Юхимовича багато років керівної, кропіткої роботи на благо нашого міста.
Валентин Нагорний народився у 1935 р. в м. Ніжині в простій, багатодітній сім’ї. Його дитинство було дуже тяжке, бо припало на воєнні та післявоєнні роки. Восьмирічним став сиротою: мати рано померла, батько пішов на війну і не повернувся. Тож ще малим Валентин Юхимович пізнав життя дитбудинку. Після школи вступив до Ніжинського технікуму механізації, по закінченню якого був направлений до Бахмача. Там і одружився, разом з дружиною виховали двох синів. У 1974 р. приїхав у Ічню за направленням – на посаду керуючого сільгосптехніки, де і проявив свою мудрість та надзвичайні здібності справжнього господаря. Розпочав свою роботу на порожньому місці, піднімаючи занедбане господарство: було відремонтовано техніку, а на непрохідних дорогах виросли трояндові алеї, з’явилися асфальтовані доріжки.
У 1992-2002 рр. Валентин Юхимович був обраний головою міської ради. 30 років свого життя присвятив Ічні, спрямовуючи всі зусилля на формування інфраструктури міста. Робота по відновленню та розбудові потребувала неабияких зусиль, тож унікальні організаторські здібності голови міської ради послугували надзвичайно важливій справі. Життєвої енергії Валентина Нагорного вистачало не тільки для нього самого. Він запалював своїми ідеями людей, умів наводити в усьому лад. Саме під його керівництвом була побудована міська дорога, проведено освітлення, упорядковані кладовища, споруджені нові автобусні зупинки, облаштовані пляжі, дитячі майданчики. Виділялась допомога дитсадкам, школам, багатодітним сім’ям. Усіх добрих справ і не перелічити!
Нині Валентин Юхимович на заслуженому відпочинку. Але в пам’яті людей завжди залишаться його добрі справи. Валентина Юхимовича не забувають друзі та колеги, вітають зі святами, звертаються за порадою.
Ми всі, хто його знає, вдячні долі, що звела нас з такою доброю, щирою та відкритою душею людиною. Живіть ще довго, Валентине Юхимовичу, радуйте своїм теплом рідних і знайомих.
Олександр Мороз від імені друзів і колег
Переглядів: 412 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук