"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Квітень » 10 » Ярослав Шаповаленко: «Якщо не ми, то хто ж?»
09:13
Ярослав Шаповаленко: «Якщо не ми, то хто ж?»

Ми – свідки трагічної й героїчної сторінки новітньої історії України – надскладного етапу становлення її державності в умовах ведення кривавої війни за територіальну цілісність і незалежність на Сході країни.
На блок-постах від Маріуполя до Луганська стримують ворожу навалу сепаратистів воїни з Ічнянщини та наші земляки-односельці: Ярослав Шаповаленко, Віталій Літвінчук, Євгеній Гусол, Геннадій Лісовий, Володимир Сіренко, Сергій Пархоменко, Сергій Селезень та Руслан Шаров.
Днями школярі зустрічалися з одним із них – випускником 2001 року Ярославом Шаповаленком, який боронив Україну під Волновахою, Мар’янкою, Гранітним. Ярослав закінчив Прилуцьке медучилище, служив у Збройних Силах України, працював у системі охорони здоров’я. В березні 2014 року був мобілізований, служив у Гончарівському. В січні нинішнього року потрапив у зону АТО в складі гаубичного артилерійського дивізіону. Рятував життя пораненим бійцям, виконуючи незвичні для фельдшера професійні обов’язки військового медика.
Його розповідь про воєнні дії, героїзм і самовідданість українських солдат не залишила байдужими дитячі серця, в яких пробуджуються національна самосвідомість, високі родинні й патріотичні почуття. Вони усвідомлюють, що воїни, їхні земляки й односельці взяли на себе величезну відповідальність за долю країни й народу, незважаючи на небезпеку втратити здоров’я і, навіть, життя. Кожному з них запали в душу слова Ярослава: «Якщо не ми – то хто ж?». Такі приклади героїзму й самопожертви дають дітям точку опори в житті, впевненість у завтрашньому дні, який для них нині боронять українські солдати.
Школярі пишаються своїм односельцем і прагнуть бути схожими на нього, наслідуючи й виховуючи в собі його найкращі риси: гідність, вірність і патріотизм.
Павло КРИВОВ’ЯЗ, директор Тростянецької ЗОШ І-ІІІ ступенів
На фото: Ярослав Шаповаленко зі своїми племінницями Тетяною й Анастасією (учнями гімназії смт Десна), учнями й вчителями Тростянецької ЗОШ І-ІІІ ст.
Фото автора
Переглядів: 428 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук