"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Грудень » 18 » Ялинку можна придбати менше ніж за 50 гривень
14:16
Ялинку можна придбати менше ніж за 50 гривень
Незважаючи на дещо осінню погоду, у повітрі все ж почав витати дух новорічного свята та казки. А яке ж свято без лісової красуні та запаху хвої?
Вже із 14 грудня в районі розпочався сезон продажу новорічних ялинок лісогосподарськими підприємствами. Серед них Ічнянське, Жадьківське та Прилуцьке лісництва, свою продукцію реалізують на території підприємств. Ціна, як і в минулі роки, досить лояльна.

Зокрема в Ічнянському лісгоспі повідомили, що ялинка висотою до одного метра коштує 36 грн., до півтора метра – 42 грн., до двох метрів – 54 грн., до двох з половиною –72 грн., до трьох метрів – 114 грн. Ціна однакова і для ялинок, і для сосен. Крім того, цьогоріч є можливість придбати ялинку у вазоні. Вартість такої забавки 168 грн. при висоті до одного метра, все що вище метра – 249 грн. На жаль, за ялинкою в горщику доведеться їхати у Прилуки, їх там реалізовує ДП «Прилуцьке лісове господарство», філіями якого є Ічнянське та Жадьківське лісництва.
Купуючи новорічне деревце на ринку чи деінде, слід звернути увагу на наявність маркування у ялинки, так званого чіпу. Щоправда, цього року пластмасові бирки замінять на самоклейні етикетки, які дешевші у 2,5 рази. Однак будуть використовуватися і пластикові бирки, закуплені в минулі роки. За штрих-кодом та номером можна дізнатися походження придбаної новорічної ялинки, ввівши номер на сайті Державного підприємства «Лісогосподарський Інноваційно-Аналітичний центр».
Слід мати на увазі, що без належних документів на придбану ялинку (етикетки чи бирки з номером) буде важко довести, що її куплено, а не самовільно зрубано в лісі. За самовільну рубку загрожує солідний штраф, зокрема за ялинку діаметром до 10 см – 247 гривень.
Андрій Грудницький
Переглядів: 366 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук