"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Квітень » 24 » Як жити – не уявляємо
14:49
Як жити – не уявляємо
«Трудова слава» поцікавилася у перехожих, як квітневе підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги вплинуло на їхній сімейний бюджет і чи оформлятимуть вони субсидію.
Зоя Ушенська, м. Ічня:
– Це нереальні ціни для нашого життя. Комунальні послуги – дуже дорогі. Люди із середнім заробітком не можуть собі дозволити найнеобхіднішого. Ми живемо у газифікованому будинку, тому доведеться оформляти субсидію. Інакше не уявляємо як жити, будемо на всьому економити.
Михайло, с. Бакаївка:
– Хату з дружиною опалюємо дровами, які заготовляю сам. Думаємо брати субсидію на тверде паливо. Нині заробітки малі, та й тих не платять. Таке життя тільки схуднути допоможе. Ковбаси купуємо за сто гривень, молоко здаємо – за дві. Навіть у селі, де ніби все своє, вижити важко.
Юрій Реута, м. Ічня:
– Живу з мамою у невеликому газифікованому будинку. Встановили новий котел, перебудували опалення. Звичайно, нинішні комунальні витрати вдарять по кишенях, особливо в опалювальний сезон. Мама хворіє, тож треба, щоб вдома було постійно тепло. Стараємося переходити на енергозберігаючі лампи. Стосовно субсидії – подумаємо. Треба ще розібратися з документами для її оформлення.
Валентина, м. Ічня:
– Наступна зима стане для моєї сім’ї справжнім випробуванням. Прожити місяць на мінімальну зарплату – не реально. Наше життя вимагає фантазії, терпіння, сили духу та міцних нервів. Підвищення комунальних послуг – це взагалі катастрофа, бо нашого сукупного доходу не вистачить навіть за газ заплатити. Про субсидію – годі й говорити! Оформити її не можемо, бо живемо у приватному будинку, спадкоємці якого – у Росії. Як далі вижити – не знаю. Страшенно втомилася від постійних підрахунків, вигадувань, як зекономити і не витратити зайвого, за які кошти лікуватися.
Ніна Дейнега, с. Дорогинка:
– Ми з чоловіком пенсіонери. У будинку газове опалення. Виживати ні за що. Чоловік переніс інфаркт, хворіє. Вся пенсія йде на його лікування, ще й позичаємо. Субсидію оформляти навіть не знаю як, бо не розберу, що у тих паперах треба написати.
Станіслав Хільчевський, с. Сезьки:
– Будинок опалюємо дровами, маємо чимало побутової техніки, тож витрати на тверде паливо та електроенергію після подорожчання будуть відчутні. Однак подавати заяву для нарахування субсидії і декларацію про доходи поки що не будемо. Побачимо, як воно в людей піде справа, а тоді, може, й собі спробуємо, бо дві зарплати, пенсія і здане молоко від однієї корови – не так і багато на чотирьох членів родини.

Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 418 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук