"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Квітень » 10 » Як заповнити заяву та декларацію
08:28
Як заповнити заяву та декларацію
Жителі району вже почали отримувати бланки заяв та декларацій на призначення житлової субсидії, а також інструкції, як їх заповнювати. Усього таких документів на район надійшло 16900. Доставляють їх працівники РЕМу та сільрад.

У заяві необхідно підкреслити, на які види послуг призначати субсидію: оплату житлово-комунальних послуг чи придбання твердого палива та скрапленого газу. Якщо домогосподарство користується твердим паливом, скрапленим газом та комунальними послугами, необхідно підкреслити все.
Також слід вказати відомості про житлово-комунальні послуги, якими користується сім’я, зокрема, номер особового рахунку і назву організації, що містяться у договорі про надання послуг або розрахунковій книжці чи квитанції.
У графі «Примітки» зазначається наявність або відсутність засобів обліку, а саме: «є лічильник» або «немає лічильника».
Ще необхідно відмітити, чи треба розглядати питання призначення субсидії комісією, яка розглядає такі випадки: заявник є непрацездатною особою, проживає один і бажає отримати субсидію на збільшену площу житла; особові рахунки відкриті на особу, яка не зареєстрована; сім’я протягом 12 місяців перед зверненням здійснила одноразову покупку або оплатила послуги (навчання, будівництво, ремонт, мобільний зв’язок) на суму, яка на час купівлі чи оплати перевищувала 50 тисяч гривень.

У декларації про доходи і витрати необхідно зазначити загальну площу житлового приміщення, кількість поверхів у будинку, а також підкреслити тип будинку: індивідуальний чи багатоквартирний.
Вказуються й відомості про всіх осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (або фактично проживаючих – для осіб, які орендують житло і вказані у договорі оренди, або для індивідуальних забудовників, будинки яких не прийняті в експлуатацію), яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги із зазначенням прізвища, ім’я по батькові, дати народження, ідентифікаційного номера таких осіб.
У графі „Примітки” можна зазначити, що конкретна особа не проживає і їй не нараховується плата за житлово-комунальні послуги.
Заповнюються відомості про всі види доходів осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (або фактично проживаючих, зазначених у договорі оренди): заробітна плата, пенсія, допомога (крім її частини, виплата якої здійснюється одноразово, зокрема при народженні дитини), стипендія, грошове забезпечення, аліменти, виплати відповідно до умов цивільно-правового договору, доходи від підприємницької діяльності, здачі майна в оренду, від продажу майна та немайнових прав, сільськогосподарської продукції, дивіденди, проценти від розміщення депозитів тощо).
Доходи вказуються "чисті" (без урахування податку з доходів фізичних осіб) за попередній календарний рік (12 місяців 2014 року). А також джерело доходу – назва установи, організації чи підприємства.
Вказується інформація про особу, яка здійснила одноразову купівлю майна або оплату послуг протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії на суму, яка на час купівлі (оплати) перевищує 50 тисяч гривень із зазначенням виду, вартості й дати.

Заяву на субсидію і декларацію про доходи і витрати заповнює особа, на яку відкрито особовий рахунок зі сплати житлово-комунальних послуг за місцем реєстрації (або яка фактично сплачує вартість одержуваних послуг). Ті, хто орендує житло, додають до заяви договір найму (оренди) житла. Вимагати від громадян інші документи й довідки заборонено. Субсидія нараховуватиметься з травня 2015 року.
Переглядів: 534 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук