"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Січень » 15 » Як вберегтися від грипу
13:54
Як вберегтися від грипу
Ситуація із захворюванням на грип та ГРВІ не є загрозливою. Вона є типовою для зимового періоду, повідомляють в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації. За даними лікарів, у жодному районі та місті області показники захворюваності не перевищують епідемічні пороги.
У той же час лікарі вкотре наголошують на необхідності дотримання заходів задля попередження зараження грипом: уникати контакту з особами, що мають прояви грипозної інфекції; обмежити відвідини місць великого скупчення людей; часто провітрювати приміщення; часто мити руки з милом; не торкатися очей, носа або рота немитими руками; прикривати ніс і рот при чханні або кашлі одноразовою носовою серветкою, яку одразу ж після використання потрібно викинути; триматися від людини з наявними симптомами грипу на відстані не менше двох метрів; повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми.
Як показує практика, щорічна вакцинація є найефективнішим засобом для захисту організму від вірусів грипу.
Необхідно викликати «швидку» чи терміново звернутись до лікарні за наявності симптомів: сильна блідість або посиніння обличчя, затруднення дихання, висока температура тіла, що довго не знижується, багаторазове блювання та випорожнення, надмірна сонливість чи збудженість, болі у грудній клітці, домішки крові у мокроті, падіння артеріального тиску.

За інформацією управління охорони здоров’я облдержадміністрації
Переглядів: 480 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук