"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Липень » 15 » Як у Южному «На перші гулі» ходили
13:34
Як у Южному «На перші гулі» ходили

7 липня у Южненському будинку культури учасники місцевої самодіяльності показували п’єсу Степана Васильченка «На перші гулі». Для села це була визначна подія.
Раніше у Южному часто ставили вистави, - говорить директор будинку культури Надія Котенко. - Грандіозними були постановки «Дай серцю волю - заведе в неволю», «Фараони», «Наймичка» та інші. Проте вже кілька десятиліть вистав не було. Тож нинішню подію можна вважати поверненням добрих традицій.
Розповідаючи, директор будинку культури показує виставку робіт Галини Ебервайн: вишиті бісером картини. Тим часом люди починають займати місця в залі.
-– Актори хвилюються? – запитую.
– Звичайно, певні переживання є. Наші артисти – аматори. Вони люди різних професій, далеких від театру.
– Коли ж ви встигали проводити репетиції?
– Ввечері, інколи засиджувалися й допізна. Адже в людей є ще й домашнє господарство.
Останні налаштування – і вистава починається. Перед глядачем роботяща сільська родина, де «на порі» стала дівка Оленка. Їй хочеться «на гулі», та батьки не пускають. Парубок Тиміш хоче дівчину випросити у батьків, та отримує відмову. Але він не одступається і вже разом з хлопцями та дівчатами примудряється так заморочити батькам голову, що ті врешті-решт самі виганяють доньку на вечорниці. Все це відбувається під сміх та жарти, у супроводі народних пісень.
Проникливою була гра сільських акторів: колишнього директора будинку культури Валентини Котолуп (Мати Василина), вихователя дитячого садка Наталії Міщенко (Олена), водія ПСП «Фортуна» Василя Андрієнка (Батько Сава), пенсіонера Володимира Микитухи ( Дід Северин), вчителя Южненської ЗОШ Володимира Щербатенка (Тиміш).
Глядачі із великим задоволенням переглянули виставу і щиро дякували художньому керівнику вчительці початкових класів Южненської ЗОШ Ніні Топчій та директору ПСП «Фортуна» Івану Пащенку, який надав фінансову підтримку колективу.
Пугач Євгенія
Переглядів: 507 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук