"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Січень » 16 » Як справи, селянине?
20:46
Як справи, селянине?
Вдень – дрова, а вночі – електрика

Коли тріщать морози сім’я Ненів, що проживає в Шиловичах, гріється електрикою і навіть економить на цьому. Бо лише в них, єдиних на все село, будинок має альтернативу пічному опаленню.
Хоча Анатолій Неня за освітою ветлікар, проте добре розуміється на електриці. Односельці говорять, що саме до нього можна звернутися за допомогою в разі виникнення проблем зі світлом. Чи кому розетку прикрутити, чи ще яке діло підсобити – не відмовить. Недавно навіть сусідку від пожежі врятував: вона поночі прибігла і почала під двором голосити: «Горю!». Як з’ясувалося, у результаті замикання під сараєм почав горіти провід.
– А куди діватися? Допомагаю, – говорить Анатолій Михайлович. – РЕМівці не завжди можуть вчасно приїхати у село. Пам’ятаю, одного разу три дні не було світла. Якби ж тут жило більше людей, як колись, але нині лишилось чоловік тридцять… У сусідньому із нами хуторі Безбородьковому – і то більше: багато молоді та дітей. Не те, що в нас. Так склалося, що наша молодь мешкає в Бурімці, бо там колгосп колись надавав житло. Тож практично там на всій вулиці Молодіжній – наші шиловчани. Бурімка для багатьох, звичайно, була перспективним селом. Там і газопровід побудували. А от у Шиловичах із пального тільки дрова, які зараз можна купити по 1200 грн. за машину. А ще є електрика, – каже Анатолій Неня.

Мала кількість споживачів у Шиловичах дозволила Анатолію Михайловичу підключити до мережі шестикіловатний електрокотел навіть без її перевантаження.
– У нас немає проблем із опаленням будинку, – додала Лідія Андріївна, дружина Анатолія. – Вдень підтоплюємо дровами, а в ночі вмикаємо електрокотел. Поставили тритарифний лічильник, тож дуже дешево опалювати із одинадцятої години ночі до сьомої ранку: лише 10 копійок за кіловат. У зимовий період на електрику маємо пільгу: безкоштовно 880 кіловат. І взимку за світло взагалі не платимо, адже вкладаємося в норму.
Андрій Грудницький
Переглядів: 526 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук