"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 10 » Як прописатися чи виписатися?
08:46
Як прописатися чи виписатися?
Які документи необхідні при реєстрації (прописці) чи знятті з обліку, цікавиться наша читачка Г. Бєлінська. За відповіддю я звернувся до реєстратора міської ради Євгенії Заріцької.
– Для прописки потрібна будинкова книга, право власності на житло та особиста присутність його власника і того, хто реєструється та їхні паспорти. Після перевірки документів людина повинна оплатити адмінзбір 12,33 грн. в будь-якому банку. Якщо одним днем проходить і реєстрація, і зняття з обліку, то платиться лише раз – за реєстрацію. Потім слід прийти з квитанцією до реєстратора і написати заяву.
Якщо людина знімається з обліку, то потрібна лише будинкова книга та її паспорт.
Також є нюанси прописки дітей до 14 років. Якщо батьки зареєстровані за різними адресами в Ічні, то один із батьків має надати письмову згоду у присутності реєстратора на місце реєстрації дитини.
– Говорять, що реєстрацію не проводять без довідки з військкомату?
– Дійсно, якщо чоловік чи жінка перебувають на військовому обліку, то їм спочатку необхідно стати на облік до військкомату за новим місцем реєстрації, а потім звернутися до нас і після пред’явлення військового квитка чи приписного свідоцтва ми проводимо реєстрацію.
– Що робити коли власник житла не може бути особисто присутнім, наприклад, через тяжку хворобу чи немічний вік?
– Багато людей обурюється вимогою проведення прописки за участі власника. Однак можна обійтися і без нього, якщо господар житла дав нотаріально засвідчену довіреність на представлення його інтересів третьою особою.
– Якщо у людини немає права власності на власне житло, є якийсь вихід?
– Право власності має бути, цього вимагає законодавство. Без нього прописати людину ніяк не можна. Час від часу такі домовласники до мене звертаються, однак нічим зарадити неможна.
Андрій Грудницький
Переглядів: 666 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук