"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Квітень » 21 » Як поводитися у місці спокою
14:42
Як поводитися у місці спокою
Наближаються поминальні дні (Гробки, Могилки, Проводи). Більшість людей піде на могилки, щоб провідати і принести требу родичам.
Щоб не нашкодити собі у такому місці, варто дотримуватися певних правил: на кладовище потрібно ходити лише вдень; щоб уберегтися від неприємностей, треба заходити і виходити з цвинтаря тільки через ворота; ніколи не приходьте з пустими руками, з собою можна взяти їжу, копійки, квіти і залишити їх на могилі, (але не рахуйте копійки "порахуєш гроші на могилі, назавжди з ними розлучишся"); одяг має бути суворий. Ноги і руки повинні бути максимально закриті; слід приходити тільки з покритою головою, інакше випаде волосся, яке може бути використане в чорних ритуалах; приходити на місце спокою у нетверезому вигляді заборонено; не можна часто ходити на цвинтар і довго прогулюватись між могилами та пам'ятниками; не можна ходити по могильних горбах; дітям, вагітним жінкам, жінкам з грудною дитиною не можна йти на похорон і відвідувати кладовище. (Діти до 7 років чутливі до негативної енергетики); якщо вже з вами пішли діти, не дозволяйте їм голосно сміятися, бігати чи гратися в рухливі ігри; з могил не можна брати цукерки, хліб, печиво, крашанки, які лежать на голій землі, бо вони призначені для небіжчика, їсти їх теж не можна; не співайте і не кричіть на цвинтарі; заборонено брати додому квіти на розсаду (навіть з алей та квітників); фотографуватись на цвинтарі заборонено; йти з кладовища можна тільки тим шляхом, яким ви прийшли, коли йдете з кладовища, зверніться до покійних подумки: "Нам нехай здоровиться, а вам легко лежиться". Щоб позбутися негативної енергії місця, де ви побували, візьміть пляшку чистої води і на виході омийте обличчя, руки і ноги.
Якщо людина без поваги ставиться до покійних і того місця, де вони знайшли свій останній притулок, то це може закінчитися вельми плачевно. Тому виконуйте прості правила перебування в цьому місці і намагайтеся навідуватися туди якомога рідше.
Підготувала Маргарита Зоць
Переглядів: 421 | Додав: lora | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук