"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Березень » 18 » Як отримати допомогу на поховання, якщо помер пенсіонер
13:53
Як отримати допомогу на поховання, якщо помер пенсіонер
Відповідно до статті 53 Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування», у разі смерті пенсіонера допомога на поховання виплачується в розмірі двомісячної пенсії померлого тим особам, які здійснили поховання, – роз’яснює начальник управління Пенсійного фонду України в районі Ірина Пітель.

Якщо померлий одержував пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб», то особі, яка його, виплачується допомога в розмірі тримісячної пенсії, але не менше за п`ятикратний розмір мінімальної заробітної плати.
Для отримання допомоги на поховання треба звернутися до управління Пенсійного фонду в районі, подати заяву та довідку про смерть пенсіонера, або витяг із Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть.
Якщо померла особа одержувала пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб», заявник додатково подає довідку про те, що поховання здіснено за рахунок власних коштів.
Якщо поховання пенсіонера здійснено за рахунок держави – така допомога не виплачується.
Допомогу на поховання виплачують підприємства поштового зв`язку за разовим дорученням. Таке доручення виписують на ім`я особи, яка здійснила поховання, і воно дійсне тільки до кінця того місяця, в якому його було виписано.
Переглядів: 594 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук